anonim_4396
Întrebare recomandată | anonim_4396 a întrebat:

Imi explica si mie cineva cum sta treaba cu practica in timpul facultatii? Sunt la facultate de politehnica, an 2, inginerie-informatica.Care a fost experienta voastra?[las intrebarile mai jos]

1)Ce trebuie sa contina CV-ul?(bagi din burta ca esti ambitios/a altruist etc?)
2)Cat dureaza practica? La final ce primesti?
3)Din ce an este recomandat sa faci practica?
4)Pot sa fac practica la 2 firme diferite, in luni diferite/consecutive?
5)Ce avantaje am daca fac in fiecare an practica la firma/firmele X?
6)Se primeste un calificativ?
7)Din ce an este recomandat sa faci practica?
8)Daca fac practica platita 4h/zi ce salariu primesc la final?
9)Care este experienta voastra? Sfaturi/tips? big grin

PS: Programul la facultate este lejer, am ore pana la 2 maxim.In prima saptamana pot lipsi 3 zile(ceea ce ar insemna ca pot merge de dimineata la practica), iar in a doua sapt. pot lipsi 2 zile.
PS2: Sunt fata.

Răspuns Câştigător
| Trioda a răspuns:

Buna!
In facultate merge abureala, chiulul etc..la cursuri,
Practica insa te va ajuta sigur si dominant in cariera, pune accent pe ea...ea fiind si cauza orientarii profesionale in viitor..iti da incredere in tine si capacitatea ta de analiza, si apoi rezolvare.
Sa stii ca de ingineri prosti cu diploma in mana sunt destui, insa de cei cu diploma si pregatiti profesional. putini, si piata muncii pe asta pune acccentul pe instruire si pregatire.
In interviu nu inflori...ca la o adica supusa testarilor, vei da un chics formidabil, care te va marca in cariera, la cererea referintelor etc..rezumate la ce cunosti, in rest trece la aspiratii ca ..in compania dv sper sa imi insusesc rapid noile metode si tehnologii bla bla etc.
Salariul...aici depinde de tine, poate fara stiinta ta acel angajator unde iti faci practica, a pus ochii pe tine, profesional zic..si avand nevoie de tine, te va remunera progresiv in functie de cat de mult te implici..deci de aici si salariul tau, insa sa nu ai asteptari prea mari, toti sunt zgarciti..insa poate capeti si o recomandare mai favorabila catre un alt angajator ..variante optimiste sunt.
Per ansamblu practica doboara teoria deci.
iti urez mult optimism, incredere in tine si succes!

| 2EXA a răspuns (pentru Trioda):

Multumesc super mult big grin!

| Trioda a răspuns (pentru 2EXA):

Ce pot sa spun..decat succes si mult noroc in viata!

Si nu uita, norocul ti-l creezi singur, la fel tot singur poti da cu piciorul unei sanse, care o vei regreta apoi toata viata,
deci. Be Smart!

9 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Eu nu stiu ma, intrebarile astea nu au sens, te duci acolo. si iti pasa si vrei sa faci o facultate.
de ce nu intrebi colegii de acolo? si preferi sa intrebi oameni straini care nici nu au de a face. Ai colegi, ai profesori, de ce nu ii intrebi pe ei?

| 2EXA a răspuns (pentru anonim_4396):

Colegii mei nu au facut practica pe cine naiba sa intreb? Iar profesorii te iau la repezeala.Intreb sa vad si eu ce experiente au altii.Nu cunosc persoane din anii mai mari.

| anonim_4396 explică (pentru 2EXA):

Atunci eu as trage un semnal de alarma, daca nici un coleg de al tau sau alti oameni de pe acolo care studiaza la aceeasi facultate, nu stiu nimic despre asta.
altii straini cu atat mai mult nu am cum sa stie, si dupa cum zici tu, colegii tai nici atat. happy esti la facultatea care nu trebuie, si iti pierzi timpul degeaba acolo.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

N-ai cum sa intrebi asta ca un adult. ca esti acolo, te duci, iei cursurile, ai profesori, coleg, ii poti intreba pe ei, colegi care au trecut prin asta. unless ai 12 ani.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

**** timpul altora, intreband asta. personal daca eu plateam bani si invatam acolo, ma interesam si mergeam sa intreb si alti colegi. dar nu aici.
Asta daca chiar studiezi acolo. dar ma indoiesc.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Cum se numeste facultatea aia, in ce an esti? si in ce oras,? ca sa stie si altii sa nu isi piarda timp si bani acolo.

| TistarKNL a răspuns:

Te-ai grabit sa dai funda prea repede.

1) Nicidecum, trebuie sa contina realizarile tale profesionale, experienta anterioara de munca, proiectele personale, cunostiintele tale, liceul pe care l-ai facut, certificatele sau atestatele daca ai asa ceva. Poti gasi pe net, nu intereseaza pe nimeni ca esti altruista, faci inginerie, nu stiinte sociale.

2) 3 luni pe durata verii. 6 sau 8 ore pe zi (in functie de cum se stabilieste la inceput). De obicei se plateste cu 1500 de lei pe luna, daca ai ghinion e neplatita, daca ai noroc poti sa iei si 2000

3) La majoritatea facultatilor serioase se cere practica in penultimul an de facultate (deci in vacanta de vara dintre penultimul an si ultimul an). Faci practica cand ai tu chef, daca nu gasesti de lucru la o firma, poti lucra la facultate. E o experienta interesanta, castigi un ban, intelegi mai bine industria etc.

4) Practica dureaza 3 luni. Dupa ce o termini, cred ca poti sa faci practica in alta parte inca 3 luni, dar ar fi cam stupid

5) Faci practica intr-un domeniu unde vrei sa devii mai buna pentru a te angaja pe viitor acolo. Asta e avantajul + beneficii financiare

6) Daca primesti o oferta de munca dupa ce ai terminat practica, se considera automat ca te-ai descurcat foarte bine

7) Citeste 3)

8) Cel mai probabil va trebui sa lucrezi 6 ore pe zi sau chiar 8, nicidecum 4. Citeste 2)

9) Trebuie sa fii receptiva, serioasa, si sa iti faci treaba cum trebuie. Daca nu stii, intrebi. Nu incerca sa aburesti oamenii din jurul tau care se pricep, mai bine recunosti cand nu stii, decat sa te afunzi in penibil cu vrajeala ieftina.
Practica este primul pas in a incepe sa lucrezi cu adevarat undeva