|

Buna Peste tot in orasul meu unde am incercat sa ma angajez, magazine, supermarketuri, la mall, mi se cere experienta, jur ca imi vine sa fac un cv fals si sa bag acolo experienta ca altfel nu cred ca gasesc de munca. As putea pati ceva? Ba eu nu cred ca se pun ei acum sa sune si sa intrebe daca am lucrat acolo.

7 răspunsuri:
| a răspuns:

Nu prea ti-as recomanda, te trezesti ca esti pus dupa aia sa faci ceva ce ai declarat ca ai mai facut si nu stii... eventual scrie ceva usor, lucrator comercial etc... adica daca esti pus sa aranjezi marfa pe rafturi nu prea poti gresi grav cu ceva.

| a răspuns:

Tu trebuie sa scrii in CV unde ai mai lucrat, si o dată ce faci asta ei pot sa verifice sa vada daca ai muncit acolo si plus de asta o sa se vada cand te muncești ca nu te pricepi.
Si la mine in oras e la fel.Si mie mi-a luat locul cineva care avea "experienta" asa peste noapte.Eu am fost si am incercat sa ma angajez in mai multe domenii si tot aceias problema am intampinat.Fie ca e vorba de dat cu mătura fie ca e de stat la birou ai nevoie de ani de experienta.

| a răspuns:

"Peste tot in orasul meu"... nu, peste tot în lume e asa dacă nu dai bani sau n-ai pile.

| a răspuns:

Daca bagi CV fals sunt sanse sa te bage cineva, insa lipsa ta de experienta chiar o sa se vada, chiar daca poti baga scuza,, aici e altfel",, acolo nu se facea asa" etc. Si in plus trebuie cineva sa te instruiasca. De ex daca te duci la un super market la casa si tu zici,, da, am mai lucrat la casa", seful o sa te puna acolo si dupa,, descurca-te". Dar cand o sa intampini mici probleme sau ai multe si multe intrebari (cum e normal la inceput), nimeni nu o sa stea dupa tine sa-ti explice ce si cum din moment ce,, ai mai lucrat in domeniu". Si cu asta o sa ajungi sa lucrezi maxim o saptamana intr-un loc si gata.

Eu te sfatuiesc sa investesti intr-un curs sau ceva... de ospatar, bucatar sau manichiura, orice. Sunt job-uri din care se castiga bine dupa cativa ani si placute.

| a răspuns:

În ce oras? Du.te in Timisoara; Cluj, Sibiu; Oradea, Arad chiar și București. Imposibil sa nu te bage cineva chiar dacă nu știi să faci nimic.

| a răspuns:

Nu trebuie sa sune sa intrebe, daca ai lucrat cu forme legale (carte de munca) fie si o sigura zi este consemnat si pot sa verifice.

| a răspuns:

Am exact aceeași problemă ca și tine nu ma pot angaja din cauza ca sunt necalificat am si profesie de marinar stagiar am incercat la supermarket si ca spălător auto si tot n am reușit nu vrea nimeni necalificați dar dacă noi astia care am terminat profesionala tinerii cum ar trebui sa se angajeze? Cea mai de țară românia de aia pleacă toți in țări străine ca aici nici nu găsești si nici ne esti tratat cum trebuie si nici plătit