|

Bună, pot sa ies manager de hotel dacă mă bag la facultate de economie a comerțului turismului și serviciilor? Sau ce opțiuni aș avea?

3 răspunsuri:
| a răspuns:

Raspunsul scurt este nu.

In primul rand trebuie sa inveti sa scrii corect, asta ca paranteza mai degraba.

Facultatea nu-ti garanteaza nici un post, daca vrei sa ajungi intr-o pozitie de supervizare in industria hoteliera (sau oricare alta) trebuie sa incepi cu un post de incepator, apoi, dupa vreo 5-10 ani de experienta o sa incepi sa urci (evident daca esti bun si capabil).

| a răspuns:

Din nici o facultate nu se iese manager direct. Postul de manager se obtine in timp. Dar tu avand cunostinte despre comert, turism si servicii si avand experienta in domeniul hotelier de peste 5 ani, ai sanse mai mari sa ajungi manager de hotel decat altii in viitor.

| a răspuns:

Doar daca e de stat. Si cu diploma, te poti angaja la receptie, si de acolo sa evoluezi treptat, trecand prin fiecare departament. Trebuie sa stii cu ce sa mananca, si sa dovedesti prin niste abilitati. Nu te pune nimeni manager doar cu notiuni teoretice, teoria difera mult de practica. Si de obicei cei ce au hoteluri sunt straini, si-si pun oamenii lor. Poti ajunge candva manager, dar unu mai mic. Asta daca nu cumva ai hotelul tau. Sau vreun prieten cu vreo viluta cu mai multe camere, care sa-ti dea tie job-ul.