| Crina1234567aa a întrebat:

Buna! Sunt in clasa a 9 a la filologie si m-am hotarat sa ma duc la facultatea de medicină specializare nutritie si dietetica, la bio chimie nu as vrea sa ma transfer, cum ar trebui să mă pregătesc si pentru bac si pentru facultate? Si daca e obligatoriu sa dau bacul la biologie (eu voiam să-l dau la romana, geografie si logică)Ce ar trebui să fac sa am mai multe avantaje pentru înscrierea la facultate?

Răspuns Câştigător
| Anonimu7041 a răspuns:

La admitere la medicina NU te intreaba nimeni de unde vi, te inscrii si daca iei punctaj de trecere foarte bine, nu trebuie sa fii la Stiintele Naturii (Pt ca asa se numeste, Bio Chimie e doar o inventie a oamenilor...).
Invata cum trebuie din cls 11 (la medicina intra doar materia de bio cls 11) pe care NU o faci la filo, adica anatomia si mna, mult noroc
Iar la medicina, nu exista specializarea aceea, ci faci medicina generala 6 ani, apoi iti dai rezidentiatul pe un anumit domeniu (cardiologie, neurologie, etc), dar nu stiu sa fi auzit de nutritie si dietetica.

5 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Esti sigura ca vrei la medicină? Ce faci la practica daca vezi sînge? Intreaba te serios nu este joaca medicina, sau te atrag banii?

| Crina1234567aa explică (pentru CristiDinBucuresti):

Eu vreau sa ma duc la facultatea de medicină dar la nutritie si dietetica care nu are nicio treaba cu sângele d

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru Crina1234567aa):

Am inteles, mult succes

| Eireann a răspuns:

Eu am terminat filologia si intrat din prima la medicina generala deci nu e imposibil. Am inceput pregatire cu meditatii la biologie si chimie in clasa a11a si am recuperat. Nu stiu exact din ce se da admiterea la nutritie si dietetica ( pe vremea mea nu era cu admitere specializarea asta) dar indiferent cum se intra invata CHIMIE fiindca din ce orare am vazut eu se face foarte multa chimie.

| Denisa0954 a răspuns:

In primul rand daca esti la filologie nu poți da bacul la biologie. In al doilea rand, din ce stiu eu, nu există această specializare de care ai menționat tu. Poate ma înșel. Dar iti recomand sa te apuci de pregătire prin clasa a 11 a penteu examenul de admitere

| tudorvolcano a răspuns:

Recomand să te transferi.
În România la filologie nu prea înveți nimic util. Latina și greaca, care ar trebui să fie baza cursurilor de filologie, fie nu se predau, sau nu se predau serios.
Nu înveți nici metoda comparativă, care încetul cu încetul ar trebui să te introducă în lingvistică istorică.
Nu înveți nici prea mult despre limba română arhaică, care te-ar învăța despre originea limbii române.
În Occident, la liceele clasice faci cel puțin 4 ore pe săptămână de latină, eventual 2-4 de greacă.

Îți recomand să te transferi la științele naturii, acolo ai ore în plus de biologie, fizică și chimie (important e să fii la o școală bună, altfel nu prea înveți mai nimic). Cel mai bine pregătiți pentru domeniul medical sunt liceele sanitare, practic erau gata de medicină sau/și farmacie.
Normal, dacă ai media mare (peste 9 și ceva) și nota 10 la purtare în gimnaziu, ar trebui să te accepte cam orice liceu decent.