|

Bună! Sunt la finalul clasei a 8-a și vreau să merg la Liceul Militar. Săptămâna trecută am fost la Breaza pentru a da probele de admitere la liceu, dar, din neatenție, am picat proba psihologică. Îmi doresc foarte mult sa urmez un liceu militar așa că, mă întrebam dacă pot merge la unul dintre cele 5 licee militare din semestrul 2 al clasei a 9-a daca sunt la profil mate-info. Vreau răspunsuri certe, nu bănuieli.

Mulțumesc!

1 Raportează Evaluează
1 răspuns:
| a răspuns:

Nu poti merge.
Conform Regulamentului-cadru, de organizare şi funcţionare a unităţilor şcolare din învăţământul preuniversitar, aprobat prin Ordinul MENCS nr. 5079/2016, citez:
"ART. 157.(1)Elevii din unităţile de învăţământ liceal şi postliceal din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională, declaraţi inapţi pentru cariera militară, se pot transfera într-o unitate din reţeaua ministerului, potrivit prevederilor prezentului regulament.
(2)Copiii cadrelor militare în activitate, ai militarilor angajaţi pe bază de contract, ai funcţionarilor publici cu statut special, în timpul sau din cauza serviciului militar, se pot transfera la cerere, din unităţile de învăţământ din reţeaua ministerului în unităţile de învăţământ liceal şi postliceal din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională, dacă îndeplinesc criteriile de recrutare şi au fost declaraţi admişi la probele de selecţie, în baza dosarului de candidat, conform reglementărilor specifice ale acestor unităţi."

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează