|

Buna TPU! Am nevoie mare de ajutor. Urmeaza sa dau BAC-ul,sa intru la o facultate,si nu stiu in ce oras sa ma duc,deoarece facultatiile pe care le am in orasul meu nu au ce ma intereseaza.

Asadar,eu as opta in Timisoara,Bucuresti sau Cluj. Problema este ca nu am pe nimeni care sa imi ofere informatii despre facultatiile din aceste orase cat si despre oras in sine.

Spre exemplu,Bucurestiul,care este capitala Romaniei multe facultati in domenii diversificate,dar este foarte aglomerat,traficul este oribil,caminele nu am auzit ca sunt chiar "stralucite". La acest tip de informatie ma refer cand am spus informatii despre oras.

Pe internet nu gasesc chiar atat de multe informatii despre facultati in aceste orase,asa ca am recurs la o varianta: sa intreb alta lume care stie sau locuieste acolo.

Asadar, TPU, am 2 intrebari pentru voi care m-ar ajuta enorm de mult:

Ati face facultatea la Bucuresti,Cluj sau Timisoara si de ce?

Ce imi puteti spune despre aceste orase, cat si caminele acestora?

Va multumesc mult pentru timpul acordat, tin sa spun ca sunt activ pe TPU iar raspunsul cat mai detaliat si concret primeste acea "Funda".

6 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

În ce oraș stai?
Dacă vii în Cluj găsești facultăți în multe domenii, nu are rost să ți le enumăr aici pe toate.
Orașul ar trebui să îl compari cu orașul tău.
Dacă rămâi să locuiești acasă, costurile sunt mici, mănânci și te cazezi la părinți. În orice oraș ai pleca, ai costuri chiar dacă ai bursă. Avantajul este că înveți să te gospodărești singur și să trăiești pe cont propriu.
Cămine srudențești în Cluj găsești administrate de universități și private, care sunt foarte solicitate, iar chiriile la particulari sunt apreciabile. Ca să prinzi un loc în cămin sau ca să găsești o gazdă la preț rezonabil, este bine ca să o cauți în 1 septembrie, căci peste o lună nu mai găsești ce dorești.
Orașul e civilizat și preferat de studenți. Mulți după ce termină se stabilesc aici.

5 răspunsuri:
| a răspuns:

Sunt în Timișoara la facultate și sincer considerând situația actuală tot Timișoara aș alege, dar dacă aș sta mai aproape de Cluj, aș alege clujul big grin

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Daca ai universitate in orasul tau, mai gandeste-te, poti sa scutesti o gramada de bani.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru christine99):

Am,dar din punctul meu de vedere nu as face o facultate care pe viitor sa imi ofere un job care nu ma pasioneaza. Mersi de sfat!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

"Facultatiile" se scrie cu un singur I. In rest stai departe de Bucuresti, avem suficienti agramati si analfabeti pe aici, nu e nevoie sa mai importam, suntem deja saturati...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru CiupercuțulCrăcănat):

Greseala mea, mersi de sfat!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează