| Rosa27 a întrebat:

Buna TPU,ați putea sa îmi dați o lista de meserii fara facultate, căutate? In afara de cea de controlor de trafic aerian și de polițist.

Răspuns Câştigător
| AlexMh a răspuns:

Momentan din pacate esti in Romania, asta inseamna ca trebuie sa joci in hora de aici. Te vor lua de sus, vor incerca sa te zguduie, sa vada daca rezisti, probabil a te vor face sa te simti si inferioara (din pacate nu prea exista egalitate intre sexe pe la noi). Incerc doar sa te pregatesc moral si putin teoretic. Daca iti prezint situatia roz vei ajunge sa fii dezamagita. Aici nu exista conceptul de lider ci conceptul de sef. Rar o sa gasesti lideri, si iti tin pumnii sa o si faci. Din pacate cam oriunde te-ai duce trebuie sa pornesti de jos. Nu ai cum sa intelegi mecanica unui joc mai mare daca nu ai facut parte din toate elementele lui. De asta managerii sunt de doi lei pe la noi (cel putin in retail fiindca am lucrat si pe acolo o perioada).

In primul rand gandeste-te la ce ti-ar placea din listele acestea. Daca nu gasesti nimic, gandeste-te la ce ai putea sa renunti din ceea ce iti place (daca chiar este cazul), fiindca din pacate de cele mai multe ori nu ajungem sa facem ceea ce ne place ci ceea ce este nevoie, unde se castiga mai bine, etc. (vezi exemplu medicina, politie, avocatura, multi se duc doar fiindca se castiga bine). Ia si experimenteaza, incearca cat mai multe, angajeaza-te in cat mai multe domenii, de preferat daca se pot lega intre ele. Te va ajuta ca si experienta intr-un job mai important. Uite, eu de exemplu am 29 de ani, am lucrat in multe domenii si mereu in ceva ce mi-a placut, dar nici in momentul de fata nu am gasit un job care sa zic "da, asta e pentru mine, asta o sa fac toata viata", cel mai probabil in curand o sa il schimb si pe asta. Nu stiu ce varsta ai dar nu te impacienta inca fiindca nu ai gasit o meserie preferata, dureaza.

10 răspunsuri:
| alina2k18 a răspuns:

Lucrator comercial in hypermarketwinking

| DaniNovember a răspuns:

Electronist auto
Mecanic auto
Bucatar
Brutar
Asistent de farmacie
Asistent medical generalist - faci postliceala
Sofer de autobuz
Postas
Taximetrist
Soldat
Fermier
Fotograf
Gradinar
Croitoreasa
Secretara

| Anee1667 a răspuns:

1.make-up artist
2.hairstyle
3.tatuator
4.cosmetician
5.antrenor personal
6. bucătar
7. electrician
8.macaragiu
9.alponist utilitar
10.instalator
11.sudor
12instructor fitness
13. șofer
14. zidar/zugrav
15.menajeră
16.meneger relații cu clienți
17.lucrator comercial
18.mecanic
19.om de serviciu
20.vanzator
21.operator comenzi
22.merchandiser
23.it-ist
24.graffician
25.bonă
26.librar
27.operator PC /call center
28.agent imobiliar
29.casier supermarket
30.reviewer
31.receptionistă
32.verificator bani
33.ingrijitor ferme
34.livrator/curier
Sper că te-am ajutat.

| Anee1667 a răspuns (pentru Anee1667):

Alpinist*

| AlexMh a răspuns (pentru Anee1667):

Majoritatea profesiilor care le-ai listat au ca cerinta de baza un atestat de profesionist. Pun pariu cu tine ca omul nici atat nu vrea sa faca.

| Rosa27 explică (pentru AlexMh):

De ce mereu trebuie sa isi dea cineva cu parerea despre mine, despre ce fac, despre ce stiu?

| Rosa27 explică (pentru AlexMh):

E urat din partea ta ce spui.Adica sa inteleg ca tu esti vreun profesionist de te dai superior celorlalti oameni.

| AlexMh a răspuns (pentru Rosa27):

Da sunt profesionist pe domeniile mele, nu ma dau superior, dar nu asta e ideea. Nu ai inteles nimic din ceea ce am spus. Am spus ca daca vrei sa profesezi in domeniile de mai sus ai nevoie de atestat de profesionist macar, asta daca nu vrei sa faci facultate. Care si acela presupune invatat, practica, si luarea unor examene, care si acele atestate pot sa iti ia 3 luni, 1 an sau 2 ani, in functie de ceea ce optezi. Raspunsul nu era pentru tine era pentru domnisoara de mai sus care a enuntat niste joburi care nu erau in concordanta cu cerintele tale. Tu ar fi trebuit sa enunti o intrebare mai elaborata daca voiai un raspuns detaliat si la obiect. Stai linstita, la interviu ti se va vorbi din cel mai sus loc posibil, ar trebui sa fi pregatita pentru asta. O sa vezi "superioritate" acolo. Daca doar din atat te simti ofensata, nu te vad bine intr-un job unde ai de lucrat cu oamenii. Nu cred ca sta nimeni sa isi dea cu parerea, ar fi pierdere de timp. Parerea o formezi prin ceea scrii/vorbesti, in mod automat. Vine la pachet cu conversatia.

| Rosa27 explică (pentru AlexMh):

Ai spus tu că la interviuri lumea îți vorbește de sus, iar eu nu înțeleg de ce. Daca ei sunt așa mari in grad ar trebui sa fie că niște leaderi pentru ceilalți, niste mentori.Proștii se dau mult prea superiori, am dreptate? Uite, președinții din anumite țări care îs "atotputernici"pentru că au multe atribuții, nu au o atitudine ofensatoare fata de semeni, ci ei trebuie să fie acolo că să le găsească răspunsuri la problemele lor.Si daca ei nu se dau superiori s-or da ăștia de la interviuri? Iar ai să îmi spui că nu am înțeles nimic.Eu sunt doar un om simplu.Nu vreau sa ajung judecător, avocat, dar nici meserie de jos nu vreau, că totuși am bacul.De aceea sunt atât de bulversată, nu găsesc o meserie pentru mine.