|

Buna TPU! Cat de curand urmeaza sa ma duc la academia militara. Imi place militaria, doar ca totodata imi place si politica si evident as vrea sa intru in viitor si in politica tari.Acum intrebarile mele sunt:1. Cam cat timp imi ia sa termin si academia militara dar si dreptul?2. Cam ce studii trebuie sa mai am pe langa drept, astfel incat sa am cunostintele necesare?3. Pot avea un rol in politica, chiar daca am ca serviciu in zona militara?4. Este riscant la acest moment ca un baiat de 17 ani care doreste sa schimbe soarta tarii sa se implice in politica?

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

1. Pai 4 ani Academia si 4 ani Dreptul = 8 ani. Din cate am inteles, esti legat de armata vreo 7 ani, deci, sanse sa fii olitican prea curand nu prea ai, paoet dupa 35-40 de ani.
2. Se mai cere experienta in domeniu si implicarea ta in partide politice.
3. Nu stiu
4. La 17 ani este practic imposibil sa te implici in politica, pentru ca esti minor!
Oricum, nu stii nimic la varsta asta, eu spun ca dupa ce mai cresti si vei citii pe rupte, vei intelege ce isneamna politica si cu ce se mananca.

2 răspunsuri:
| a răspuns:

ȘI tatăl meu a făcut exact ca tine.
A fost militar din clasa a 5-a, apoi școală militară ( academie) în Chișinău, apoi război în Est și Vest. 1927-1945.
A început dreptul la ff, apoi l-a terminat la 45 de ani, dar nu a practicat.
Ai un program de viață lăudabil, pentru un tânăr de 17 ani.
Dacă începi o școală militară, nu este momentul acum să intri în politică.
Astfel, Academia Militară.
Dreptul la ff pe urrmă.
Punctul meu de vedere.
Este o parte a politicii care se desfășoară la vedere, parlament, senat. alegeri, și o parte a politicii care se desfășoară la nivele înalte ale puterii, din care face parte și armata.
Și armata are nevoie de lideri, și în domeniul juridic.
Sunt și acolo lideri de carton și de tinichele, decorații și grade obținute pe pile cunoștiințe și relații.
Dar armata este o instituție care apără țara efectiv, nu pe povești. Ea are nevoie și de lideri reali care să miște această structură.
Dta cu dorința ta de a face bine pentru această țară, cu cunoștiințe din domeniul dreptului, nu este necesar să te bagi în politica care o vezi la TV. Din nivele înalte din cadrul forțelor armate poți să faci acolo politica țării, ca țara aceasta să fie bine apărată și cei simpli și obișnuiți din cetățenii ei, să poată merge liniștiți la culcare, fără să se trezească cu țara ocupată peste noapte, cum s-au trezit cehii în dimineața zilei de 21 August 1968.
Ai o viață înaintea ta, poți să le faci pe toate acestea.
Succes.

| a răspuns:

1)Tine-te bine ca ai de treaba nu gluma.
2)Ma eu nu prea ma pricep da sigur ca doar cu dreptul nu prea faci nimic.
3)Da da nu in paralel.Si dragnea a fost la armata.
4)Mai mult ca sigur.Nu ti se pare ca esti cam mic ma.La varsta asta ar trebui sa-ti traiesti viata, nu sa intri in politica.