|

Buna, TPU!Sunt interesat de cateva cursuri si nu stiu la care din ele sa aplic, nu stiu nici cat de grele sunt examenele daca trebuie sa-mi caut eu un loc anume pentru practica, inainte de examen (cum am facut si la facultate, in loc sa ne gaseasca ei un loc) si nici care este mai avantajos, de aceea, va cer voua parerea, cei ce au urmat aceste cursuri sau sunt documentati in domeniu:Ma gandeam sa urmez un curs de manager proiect luna aceasta sau luna viitoare, pe locul 2 ar fi administrator de pensiune si pe locul 3, formator.Prin concluzie, as vrea sa aflu care este mai avantajos, din punct de vedere al carierei deoarece vreau sa incerc sa ajung in topul acesteia.Mentionez ca am masteratul in Management, contabilitate si alte domenii economice, doar este necesar pentru inceperea unei cariere.Daca se poate, sa-mi explicati si rangurile din domeniul respectiv, ex: >>functionar-manager-director...sau ce fel de evolutie pot avea in cariera.

Eventual, lasati-mi un link care credeti de cuviinta ca are continut cu informatii reale.

Daca se poate, sa-mi scrieti si cat se castiga din fiecare profesie.

4 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| a răspuns:

La cursuri te înscrii și le urmezi, nu „te aplici", că nu ești timbru pe scrisoare.
Domeniile celor trei cursuri enumerate mai sus sunt destul de diferite - tu ce ai vrea de fapt să faci? Că dacă alegi ceva care nu îți place, sau despre care nu ai pic de habar, cu tot masterul tău, cu siguranță vei face acel curs cu totul de pomană.
În privința câștigului - depinde de angajator. Poți fi un formator de succes care ia mii de €uro pe un curs (dar nu e musai să ai mereu cui să-l predai!), sau un bun administrator de pensiune, care să aibă pe mână una dintre cele mai vestite din Tirol și tot așa, să ai mii de €uro leafă lunară. Și chiar și ca manager de proiect poți câștiga extrem de bine. Doar că aici o să ajungi ceva mai greu să ocupi un post. Nu te ia nimeni de pe stradă „hai să îmi conduci și mie cutare proiect că am căzut pe spate citind CV-ul tău"; mai întâi va trebui să participi la niște proiecte ca simplu angajat (specialist pe un oarecare domeniu). Pe măsură ce acumulezi experiență, vei primi poate și conducerea unor proiecte. Abia atunci o să ai nevoie de acel curs. Altfel e chiar zero pe zero.
Totuși, pentru un tânăr care deja a luat și un master, îmi pari *foarte* dezorientat... O persoană cu ambiții așa mari cum deduc din solicitarea ta ar trebui să dea dovadă la această vârstă și după atâta școală de o maturitate mai mare în gândire și în decizii.
Succes!

| explică (pentru mihai69):

Multumesc mult, Mihai.
De proiect manager imi era putin teama ca lucrez mult si pe putin dar tot o sa fac cursul candva deoarece vreau sa detin tot mai multe informatii, pentru cursul de administrator de pensiune ar fi posibil sa aplic anul acesta, o sa cercetez mai mult aceste doua domenii.
Mai trebuie doar sa verific despre examene si daca tot in spinarea mea pica gasirea unui loc de practica, sper sa nu fie nevoie sa umblu iar big grin

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru KadeJudo):

Cu plăcere.
Nu știu nimic despre cum se găsește locul de practică - ofertanții acelor cursuri ar trebui să specifice clar în prezentarea cursurilor respective.
Și mai spun odată - caută să scapi de barbarismul cu „aplicarea"! unii angajatori țin cont chiar și de felul cum știi (sau nu) să te exprimi!
http://dexonline.ro/definitie/aplica/828749

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru mihai69):

Atunci trec la "opta" big grin

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
3 răspunsuri: