|

Buna TPU. Sunt la liceu si fac naveta zilnic. Incerc sa ii conving pe părinți să stau în chirie dar ei spun că o să mă fac vagabond și așa... chiar nu vreau sa fac așa ceva. Vreau sa ma pun sa învăț. Cum sa ii conving?

7 Raportează Evaluează
7 răspunsuri:
| a răspuns:

Ai nevoie de un servici sa platesti chirie apoi sa vezi daca faci foamea pentru ca nu prea faci fata la mancare si chirie de platit in acelasi timp. Viitorul tau e sa termini studiile cat te tine mintea apoi sa pleci din tara sa iti cumperi un apartament si te intorci inapoi asa stai fara chirie la casa ta si freci pl cu ce vrei bagi droguri in tine femei panarame orice iti arde

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Si cine plateste chiria + facturiile?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu e usor sa stai cu chirie, in primul rand trebuie sa te gandesti dinainte si sa iti faci un plan bine stabilit tinand cont de toate posibilitatile, in primul rand, cu ce o sa platesti chiria? te-ai gandit la asta? va trebui sa iti cauti un loc de munca, insa tu esti minor (presupun) si nu ai terminat studiile, cine crezi ca te angajeaza? poate doar ceva ospatar sau vanzator la un magazin, in al doilea rand, sa spunem ca iti gasesti un loc de munca, ce faci daca nu se potriveste programul de munca cu cel de scoala? ce o sa faci? cum poti sa te duci si la scoala si la munca? fiindca nu toate slujbele sunt part-time si nu toate au un orar fix, in al treilea rand, sa spunem ca ai gasit un loc de munca cu program stabil si poti sa te duci si la scoala si sa si muncesti, ce o sa faci daca o sa te ajunga oboseala si o sa fi extenuat? vei putea sa te concentrezi si la scoala si muncesti? fiindca trebuie sa fi odihnit si focusat ca sa poti sa inveti si sa ti pasul cu scoala daca vrei sa ai note bune si sa iti termini studiile, ai putea sa faci foamea si astea sunt doar putine lucruri pe care trebuie sa le iei in calcul, mai sunt multe altele, ai putea de asemenea sa ceri bani parintilor pentru chirie, insa daca ai o situatie financiara mai delicata atunci vei fi nevoit sa iti gasesti un loc de munca, sau daca ai rude care locuiesc in acelasi oras in care faci liceul, atunci ai putea sa te muti la ele, sau daca ai un prieten foarte bun cu care te intelegi ai putea sa stai la el daca ar fi posibil, de aceea zic, gandeste-te foarte bine daca chiar vrei sa stai cu chirie.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru NoReality):

Frate, am o familie bogata, ma refer ca sa ii conving sa ma lase sa stau. Sunt la profil de mate info... si dupa un an de navetă nu mai rezist.te omoară

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru NoReality):

Nu vreau loc de munca. vreau SCOALA!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu incerc sa te descurajez, e foarte bine ca ai initiativa si vrei sa inveti cu orice pret, insa situatia nu e chiar asa de usoara precum crezi.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Spune le de ce nu vrei sa faci naveta si care sunt avantajele in a sta in chirie
xoxo

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează