| alexaaa20 a întrebat:

Buna tuturor! O sa fie cam lung mesajul, sorry happy
Doresc o părere sincer pentru situația mea. Am discutat si cu familia dar mai am nevoie de ceva păreri sincere sau ceva sfaturi daca aveți happy totul este bine venit happy
Sunt în Franța de 6 ani, in prezent am 16 ani si sunt la liceu. Mai am 1 an de liceu (in afară de anul asta care se termina în vara asta 2021) si termin pentru ca aici se fac doar 3 ani de liceu nu 4 ca în România. Clasa 11 si 12 sunt făcute într-un an. Problema e că au apărut niște probeleme de sănătate si as vrea sa ma reîntorc in România, simt ca asta e mai bine pentru mine. Nu ma mai simt bine aici, am niște stari super nașpa. Familia mea crede ca nu este cea mai bună alegere pentru ca o să-mi fie foarte greu la liceu având în vedere că eu de 6 ani nu am mai fost acolo la școală decât in vacanță si faptul ca aici se fac doar 3 ani de liceu este un avantaj pentru mine din punctul lor de vedere. Ei îmi sugerează sa mai stau 1 an, sa incerc sa mai rezist si dupa sa ma intorc in România. Eu nu sunt de aceeași părere cu ei.
Oricum ei mi-au spus ca ma vor susține oricare ar fi decizia mea. Voi ce ați face in locul meu?

Răspuns Câştigător
| David090 a răspuns:

Buna, Si eu sunt în Londra sunt pe clasa a11 mai am anul acesta și termin, Daca o sa mergi în românia la școală nu o sa te bage în clasa care trebuie sa fii trebuie sa dai prima data un test de capacitate si dacă ești eligibil pentru clasa unde trebuie sa fii o sa te pună în clasa care trebuie sa fii, si dacă nu ești o sa te pună în clasa în care cred ei ca ești eligibil, eu in locul tău mai aș sta până în vară dupa as merge acasă eu asa o sa fac, Sper ca te-am ajutat, si dacă am fost de ajutor sper ca îmi dai o fundiță

| alexaaa20 explică (pentru David090):

Acolo în Londra se fac doar 11 clase? Sau cum se face că termini anul asta daca ești doar pe clasa a 11? happy
Eu mai am un an, fara anul acesta. Si dacă merg în România o sa mai am 2 ani fiindcă acolo se fac 4 ank de liceu nu 3 ca aici unde clasa a 11 este combinată cu a 12. Tu pleci in vară pentru că termini liceul așa-i?

4 răspunsuri:
| CodrutElian1990 a răspuns:

Si in Romania o sa-ti fie greu. Daca ai probleme de sanatate e bine sa fii acolo unde este si familia, ca sa poata avea grija de tine.

| HelpingHands a răspuns:

Întotdeauna este bine să faci ceea ce simți. Eu am fost plecat în Tenerife ca fotograf și totul părea extraordinar. Mă simțeam bine până când mi s-a pus pata și n-am mai putut să suport și am plecat. Trebuie să ascultăm de emoțiile noastre. Nu ignora ceea ce simți. Dacă simți că nu mai suporți atunci trebuie să îți urmezi instinctele. Dacă ești credincioasă pot să-ți spun că Dumnezeu e vinovat de stările tale și sunt un semnal că trebuie să renunți să mai stai acolo. O să fie îngrozitor să reziști! Când Dumnezeu nu vrea ceva... ne pune piedici!

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru HelpingHands):

Prostii! Sa pierzi 2 ani de scoala ca... Dumnezeu ne pune piedici este ceva de noaptea mintii. Cine are vointa invinge starile. Multe din starile noastre ni le facem singuri.
Viata este o lupta, nu o plimbare pe bulevard.