| aXandra a întrebat:

Vreau să merg mai departe la facultate la Calculatoare și Tehnologia Informației, nu știu pe care specializare calculatoare sau tehnologia informației. Aș dori să știu care este diferența între cele doua și în ce constă testul la mate pe care trebuie să-l dau pentru admitere. Ce capitole din matematica trebuie să învăț? Menționez că aș dori să dau în Sibiu, dar nu m-ar deranja să aflu detalii și din alte orașe.

Răspuns Câştigător
suntserios
| suntserios a răspuns:

Diferenta e ca la calculatoare faci partea de hardware pe cand la tehnologia informatiei faci partea de software. Orium cele doua se despart prin anul 3 (nu stiu daca si la Sibiu e la fel) si pana atunci iti dai tu seama cu ce se mananca.

Pentru testul de mate, gasesti pe site urile facultatilor si tematica si exemple din anii trecuti

| aXandra explică (pentru suntserios):

Mersi, dar vreau să te întreb e greu, am vreo șansă ca de la filo să trec direct în această sferă a matematicii și a științelor exacte? Aș aprecia enorm dacă mi-ai da niște sfaturi, indicații cu privire la acest domeniu.

| suntserios a răspuns (pentru aXandra):

Daca te referi sa faci un liceu cu profil filo si apoi sa dai la AC, nu vreau sa te dezamagesc dar nu vei face deloc fata. Matematica (si ai sa ai vreo 3 cursuri in primul an) e de nivel M1 si nu se ia nimic de la 0. totul se face pornind de la cunostintele avansate de algebra, geometrie si analiza matematica pe care se presupune ca le stii din liceu.

Programarea se ia de la 0, insa va fi greu sa tii pasul cu restul colegilor care probabil au deja bazele inradacinate. La fel vei mai face si ceva obiecte de electrotehnica unde se presupune ca ai deja niste cunostinte de fizica (insa aici e usot de recuperat).

Matematica e hopul cel mai greu, cel putin in primul an, pentru ca este la un nivel destul de avansat. Iar timpul pe care tu il ve dedica intelegand matematica nu iti va mai permite sa te axezi pe nimic, adica pe programare, care e in final scopul facultatii (daca aleti Tehnologia Informatiei in anul 3).

Poate cu multa multa multa munca si pregatire individuala o sa reusesti. Primul pas e sa iei examenul de admitere, care e matematica pura

2 răspunsuri: