|

Bună ziua!

Am și o întrebare care ma frământă de ceva timp.

Am terminat Facultatea în 2015 și Masterul în 2017, nu m-am angajat în acest timp deoarece am vrut întâi să mă concentrez pe studii iar după ce am terminat am încercat să intru la stat dar am picat examenele. După am decis să îmi fac un CV cu tot ce am deprins în cei 5 ani de studii dar cu experiență nu stau prea bine decât cu ce am participat pe parcursul proiectelor de facultate și cu practică pe care am făcut-o la primaria din orașul meu. După am decis să aplic CV-uri pe la diverse firme și până în prezent nu am fost contactat de nimeni.

Ce pot face?

Până acum mi-am realizat tot ce mi-am dorit dar acum am ajuns într-o situație din care nu mai pot ieși.

Simt ca am muncit degeaba 5 ani să fac o facultate și nu am reușit să mă angajez, stau și cu și mei și mă stresează tot timpul, spun că nu sunt bun de nimic și stau și prost cu banii.

Prin această comunitate doresc să îmi spun ofurile deoarece în rest nu prea mai am încredere în nimeni și încerc să găsesc o cale de a trece peste această situație

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| a răspuns:

CV-urile sunt multe pe piata muncii, dar trebuie sa ai rabdare.
Chiar daca nu ai experienta intr-un domeniu sau altul, nu inseamna ca nu te poti angaja pe un loc disponibil.
Nu renunta la expedierea de CV-uri. Participa la targurile locurilor de munca, depune un dosar la Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca, pentru a te ajuta sa gasesti un job compatibil cu pregatirea ta profesionala.
Cat despre neintelegerile cu parintii, sunt normale in astfel de situatii. Li se pare obisnuit sa puna presiuni, sa te oblige sa te angajezi, chiar daca acest intreg proces presupune un stres urias pentru tine.
Simti ca ai pierdut ani buni in scoala, fara sa ai un viitor, dar daca nu te poti realiza pe domeniul pentru care te-ai pregatit, poti oricand sa te reprofilezi, sa capeti experienta intr-un alt sector in care sa te descurci la fel de bine.

| explică (pentru dannyel86):

Mulțumesc mult pentru răspuns!

15 răspunsuri:
| a răspuns:

"Am terminat Facultatea în 2015 și Masterul în 2017
Ce pot face?"

1 ce master, ce facultate? (așa cum ai mai fost intrebat)
2 pentru un job NU trebuie să stai și să aștepți să te contacteze vreun angajator

| explică (pentru sierra1):

Facultatea de științe economice, profil Management, și master Managementul informatiilor

| explică (pentru sierra1):

Și am făcut anul trecut și curs pentru Inspector resurse umane

| a răspuns:

Fa voluntariat. Fa cursui moca pe net. FA CEVA. Eu am avut de mai multe ori de trecut prin cv-urile altora pentru angajare. Crede-ma ca aia care isi puneau proiectele pe care erau oricum obligati sa le faca la facultate si nimic voluntariat sau side job zburau primii la cos. Notele sunt fix zero. Cam la orice job se prefera oamenii care au experienta practica, nu care si-au facut temele la facultate si atit.

| a răspuns:

Ce master ai terminat?

| explică (pentru Goete):

Managementul informațiilor

| a răspuns:

Tu vrei numaidecat intr-o anume functie fara sa ai experienta? Mai bine angajeaza-te pe orice post in domeniul dorit si apoi avansezi in functie.

| explică (pentru Aube):

Vreau undeva unde sa fie compatibil cu studiile superioare dacă nu găsesc în domeniului meu

| explică (pentru Aube):

Nu vreau sa fiu de exemplu spălător de vase, ma gândeam sa încep măcar cu ceva pe vânzări

| a răspuns:

Buna! Job-ul tau de acum ar trebui sa fie sa-ti cauti un job. Deci de maine impune-ti sa cauti pe internet sau prin orice alt mijloc un post. Pentru inceput nu trebuie sa cauti doar un job potrivit cu studiile pe care le-ai absolvit. Parerea mea este ca poti avea un job care cere mai putine studii decat ai tu si cu un salariu nu prea mare dar este un inceput. Odata ce vei avea un loc de munca nu vei renunta sa cauti un alt loc de munca mai potrivit pentru pregatirea ta. Daca esti perseverent si nu foarte pretentios pentru moment vei gasi destul de repede un loc de munca. Deci: de maine ai un job - sa-ti gasesti un job!

| explică (pentru Sbarcea_Pavel_1998):

Îți mulțumesc mult pentru răspuns!

| explică:

Ca sa fiu înțeles mai bine am terminat :
Facultatea de Științe Economice, profil Management,
Pshiopedagogie
Master Managementul informatiilor
Curs
Inspector resurse umane

| a răspuns (pentru Manager):

Foarte frumos

dar pentru un job NU trebuie să stai și să aștepți să te contacteze vreun angajator, acționează, caută

| explică:

Eu caut incontinuare, nu stau sa aștept și sper ca odată și odata voi reuși.
Am încercat la penitenciar dar nu am reușit, de 2 ori am picat interviul, îmi doream mult sa lucrez acolo, dar asta este viata.