|

Buna ziua! Dacă nu iau note mari la bac, pot sa merg la o facultate renumita? Cu bani bineînțeles. Aceștia nu sunt o problema... as vrea la facultatea de informatică din Cluj. Dacă media de admitere este undeva pe la 7? Sfaturi vă rooog...

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

La facultatea de informatica din cluj POTI intra cu o medie mai mica la bac, dar acolo ai de dat un examen de admitere din matematica sau informatica care e cam 80% din media de admitere si e mult mai greu decat bacul.Deci daca nu o sa iei macar un 8.50-9 la matematica sau informatica la bac nu vad sa ai sanse sa intri nici macar la taxe.Deci da, e posibil dar foarte greu.

28 răspunsuri:
| a răspuns:

Noi nu suntem in America aici.
In Romania facultatile renumite si bune sunt facultati de stat. Daca vrei sa te duci la privat si sa dau bani e alegerea ta dar nu vei face carte cum trebuie acolo.
Desigur ca si la universitatile de stat trebuie sa dai bani (daca intri pe loc cu taxa). Si din cate stiu eu la info se da examen de admitere deci nu conteaza media de la bac.

| a răspuns:

Poti sa ai un sac d3 bani. Daca media nu iti permite sa intri nu intri.

| a răspuns:

Man, te cred ca nu iei bacul cu note mari. iau* ai grija la romana daca tot vrei sa iei bacul. ai grija ca daca ai bacul nu ai ce face cu diploma, dar daca vrei sa te bagi undeva si nu l ai, te incurca cu tot

| a răspuns:

Poți, dar ar fi preferabil să îți placă să faci ceva în viața ta în primul rând, cu sau fără bac sau fac.

| a răspuns:

Daca banii nu sunt o problema poti sa demonstrezi dupa aia ca esti capabil invatind si trecind la stat. Sau poti sa mergi la taxa pana termini, sa te spargi in figuri prin cluburi, si dupa aia sa te plingi ca nu te angajeaza nimeni. Tu de ce vrei totusi "o facultate renumita"?

| a răspuns:

La cum pui problema, am impresia ca esti tu un puiut de mare baron, bugetar platit cit nu merita, sau vreun patron care s-a trezit peste noapte cu bani, dar copchilul tot taran i-a ramas.

| a răspuns:

Ciocul mic, Virginitatea-Voastra!

| a răspuns:

Daca banii nu sunt o problema, la ce mai vrei sa "inveti" si sa lucrezi?
Sau te gandesti ca sursa ta de bani va muri inaintea ta si banii vor fi o problema?
Cumpara-ti o diploma cu baniwinking dar la locul de munca va trebui sa arati ce stii, nu ce ai de la tata

| explică (pentru Goete):

Nu este problema ta! Normal ca o sa arat ce stiu! Eu m-am referit daca cumva ma încurc sau ceva.

| a răspuns (pentru Dhdhbfbc):

Cred ca deja te-ai incurcat...
Chema-l pe tata

| a răspuns:

Vad ca tu ai experienta in asta.
Felicitari, ai luat multa, se vede

| a răspuns:

"Cu bani bineînțeles. aceștia nu sunt o problema..." - Cu bani se rezolva multe. Iti cumperi locul la facultate, iti cumperi restantele, insa intrarea la un loc bun de munca pe informatica nu poate fi cumparata cu bani.
.
.
.

A, stai, ce vorbesc, traim in Romania, tara tuturor posibilitatilor.

Cat timp ai bani, da-i inainte cu tupeu, baiete! Ce conteaza ca scartai la note si la gramatica. Cat timp are papa bani, nici loc de munca nu-ti trebuie.

| explică (pentru laSoledad):

După ce ajungi la facultate, iti găsești si loc de munca?

| a răspuns (pentru Dhdhbfbc):

Eu am spus ca banii pot cumpara anumite chestii precum locul la o facultate, restante etc. Dar nu pot cumpara intrarea la un loc de munca. Asa ca e bine sa inveti ca sa fii destul de competent sa obtii un loc de munca dupa facultate. Degeaba banii iti pot asigura facultatea, daca tu doar ai trecut ca gasca prin apa prin facultate si nu esti competent destul pentru job.

Asa ca pune mult pret pe invatatura si dezvoltarea ta - adevaratele valori. Nu pe bani.

| a răspuns (pentru laSoledad):

Acum o să spui că îți transmit ție iar tu să-i spui lui. Internship. Nu câștigi bani, dar experiență.

| a răspuns (pentru sadrian46):

Internship-ul e metoda buna de a te infiltra intr-o firma, daca vizezi experienta in sine in firma aia si nu banii.

Daca vrea bani, atunci internship-ul nu e potrivit.

| explică (pentru laSoledad):

Si in domeniul informaticii, în ce domeniu se câștigă cel mai bine? Adica ce funcție. smug

| a răspuns (pentru Dhdhbfbc):

Intreaba-l pe ala caruia i-ai oferit funda.winking

| a răspuns (pentru Dhdhbfbc):

In general programare software, dar si din administrarea serverelor sau programare hardware castigi multi bani.

| a răspuns (pentru laSoledad):

Din cate am inteles, acum orice intership
sau pactica din timpul facultatii se plateste.Nu cu mult, dar iese ceva.

| a răspuns (pentru cosmin1324):

El vrea bani multi, n-ai citit mai sus?! laughing

| a răspuns (pentru laSoledad):

Hmm, daca el nu isi doreste un loc de munca?
Poate va infiinta o mega firma, dupa ce studiaza suficienta economie.

| a răspuns (pentru Thecurious):

Iar ai dat un raspuns citind intrebarea doar pe diagonala?
Citeste din nou intrebarea, raspunsurile si nu te mai da Gica-Contra cand nu este cazul. Despre altceva era vorba aici.

| a răspuns (pentru laSoledad):

Am comentat la recomandarile tale.
Daca stie cum sa investeasca acei bani, astfel incat sa nu mai fie nevoit sa absolve studii universitare pentru a obtine o slujba, de ce sa se mai chinuie printr-o facultate?

| a răspuns (pentru Thecurious):

Ai interpretat gresit laughing
Eu n-am recomandat niciodata ca daca studiaza economia in particular, va sti sa investeasca profitabil incat sa nu mai fie nevoit sa faca o facultate, sa munceasca. Lucrurile nu stau asa in realitate. Partea legata de investitii apare intr-o alta perioada a vietii, mai safe dpdv financiar. Nu exista sa ai 0 studii terminate, 0 experienta in munca, 0 bani proprii in buzunar, dar sa incepi cu investitiile. laughing

Tu ai zis "Daca stie cum sa investeasca acei bani, astfel incat sa nu mai fie nevoit sa absolve studii universitare pentru a obtine o slujba" - Ce naiv gandesti. laughing Tipul care pune intrebarea numai griji isi face de ce nota mica va lua in bac, ca ii va fi greu sa intre la o facultate de informatica, insa el isi doreste cu orice pret deja sa aiba bani multi din cariera aia. Apoi, sa mai intre si-n investitii... e clar! Unde tot matematica necesita si prognoza si tact. Deci care bani sa-i puna la bataie in investitii? Aia pentru plata taxei la facultate? rolling on the floor Hai ca esti amuzant.

Mai bine sa-si termine el intai liceul, sa dea banii pe facultate, decat sa-i bage fara cap in investitii. Din investitii, nu va scoate din prima foarte multi bani, asa cum isi doreste el cu minime eforturi. O afacere care scoate profituri mari necesita capital propriu de inceput mare si numai intr-un orizont de 5-10 ani isi dovedeste ea rentabilitatea aia mare sperata.

Nu mai spuneti prostii, copii. Pentru investii trebuie bani, matematica si creativitate. Ori un pusti care abia va lua bacul cu o nota mica, insa care vrea cu disperare deja bani multi si rapid cu minime eforturi, nu va reusi niciodata in investitii. Nici in informatica, preconizez! laughing

| a răspuns (pentru laSoledad):

Ai fi surpinsa, dar iti zic sigur ca se poate cumpara si un loc de munca cu bani laughing

| a răspuns (pentru laSoledad):

Daca isi face griji in privinta nepromovarii examenului de bacalaureat, inseamna ca e total nepregatit sa se lanseze in afaceri IT, nedovedind ca este suficient de inteligent. In plus, sansele sa obtina licenta, in informatica, sunt minime, in conditiile date.