|

Care sunt cele mai bune si folositoare limbaje de programare? Cum as putea sa le invat singur si gratis?

2 răspunsuri:
| a răspuns:

Nu exista cel mai bun limbaj si cel mai folositor limbaj. Fiecare limbaj din cele mai utilizate are utilitatea lui in functie de produsul final.
Eu ti as recomanda sa incepi cu c/c++, e baza oricarui limbaj de programare sibte ajuta sa intelegi niste aspecte de baza

| a răspuns:

Java este un limbaj de programare folositor care se foloseste la dezvoltarea aplicatilor pe Android, Swift se foloseste pentru IOS. Din cate stiu C este foarte folosit(totusi eu nu am lucrat cu acest limbaj inca).

Cand vine vorba de front-end, ar trebui sa incepi cu HTML, CSS si JavaScript. JavaScript ar trebui sa il inveti destul de bine pentru ca o sa ai nevoie de cunostintele din JavaScript daca vrei sa inveti React sau Vue.js. Totusi daca tu vrei sa incepi sa programezi singur te-as sfatui sa incepi cu python pentru ca este un limbaj destul de usor de inteles, mai ales pentru incepatori.

Codecademy este un site unde poti incepe sa inveti unele dintre limbajele care le-am numit mai sus. Mai poti folosi si W3schools, si bineinteles Youtube. Mult noroc;)

https://www.codecademy.com/
https://www.w3schools.com/