|

Cat de mult conteaza sa ai o diploma de specializare in domeniul IT (Web Development mai exact) pentru angajare?
Daca fac cursuri de specializare ce costa 1300Euro(nu e o lauda) si nu imi dau diploma, am posibilitatea sa imi gasesc un loc de munca pe baza la cunostintelor acumulate sau imi cer hartia?

7 răspunsuri:
| a răspuns:

Conteaza ce meserie stii la interviu. Diplomele astea nu au prea mare valoare. Ori e facultate ori e invatat pe cont propriu

| a răspuns:

Daca vrei cu adevarat, faci Facultatea de Cibernetica, devii IT-st cu acte (diploma) si ulterior faci si cursuri. Ajuta si cursurile, bine- inteles, dar nu te definesc, nu arata cine esti, posibilitatile de angajare sunt mai limitate (ca sa te angajezi intr-o banca si sa castigi 10.000 ron, ai nevoie sa termini cibernetica, de exemplu)nu exista o diploma emisa de o universitate care pune sub stampila cine esti. Diploma nu ti-o conteste nimeni, nu sufla unul ca nu esti IT-st.

| a răspuns (pentru Sonia822):

Daca vrea cu adevarat face facultatea de informatica, nu cibernetica

| a răspuns (pentru suntserios):

Se face matematica pe paine, si invata ce a invatat in liceu. Am recomandat Cibernetica, tu, daca vrei, recomanda-i informatica, nu te baga peste comentariul meu, pentru ca n-ai cum sa-l imbunatatesti

| a răspuns (pentru Sonia822):

Pai daca invata ce a invatat la liceu ce rost mai are facultatea aia?

| a răspuns (pentru suntserios):

Pai nu dai oameni in somaj, si accepti sa scoti inca o generatie care stie doar teorie, si informatii din matematica, ce ii va ajuta doar sa devina profesori si sa predea la randul lor matematica.

| a răspuns:

Salut. Eu lucrez in IT din anul 2 de facultate. Imediat fac 2 ani in IT si inca nu am diploma in mana. Un angajator e mai interesat in mare de ce esti in stare sa faci decat ce ai invatat si ce diploma ai. Acum, evident o diploma o sa te ajute, sau daca angajatorul e strain (german de exemplu) chiar o sa te ajute. Pe ei ii intereseaza sa ai o diploma. Personal as face facultatea pe un domeniu IT, si as invata singur acasa ca sunt mii de tutoriale. Nu mi se pare o investitie buna. Cursul ala nu o sa te faca informatician peste noapte daca tu nu iti dai interesul si nu muncesti pe langa el.