|

Ce face un pregatitor auto? Cum pot sa incep sa lucrez in domeniul auto fara pic de experienta anterioara? E cautat genul asta de job in afara?

Ce alte joburi sunt foarte cautate in strainatate in afara de domeniul IT?

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Pregatitor in vopsitorie, probabil. Are multa treaba, demonteaza elemente de pe masina, slefuieste cu grija partile ce urmeaza a fi vopsite, lucreaza cu chit, acopera cu banda, folie si alte produse speciale, partile pe care nu trebuie sa ajunga vopsea.
Ca sa ajungi sa lucrezi in domeniul auto, trebuie sa faci o scoala de mecanica + un stagiu lung de practica voluntara (neplatita), si sa dai de meseriasi de treaba, care sa te ajute sa inveti meseria, nu sa-si bata joc de tine.
Varianta mai usoara, insa foarte lenta, este pregatirea pe cont propriu, cu ajutorul materialelor de pe internet (tutoriale in special), investitia in scule, cel putin o masina drept victima, si piese pentru ea. Insa nu e sigur sa iesi in trafic cu o masina reparata pe ghicite, ia in calcul si asta.
Eu am intrat in domeniu undeva pe la 16 ani, devenind ucenic part-time, pentru un mecanic foarte bland, caruia chiar ii placea sa explice tot ce face. Am lucrat zilnic cu el pana la 20 de ani, de la part-time am ajuns la norma intreaga. La 20 de ani m-am apucat de un curs de vopsitorie auto, pentru care am facut 480 de ore de practica (neplatita), intr-un service mare, unde am dat de un vopsitor arogant, dar cu care am rezistat, iar spre final am trecut la un vopsitor mai prietenos, dar mai slab ca meserie, cu care am lucrat cateva luni (pe bani). Am facut o pauza de vreo 2 ani, in care m-am intors la primul mecanic, am mai facut lucrari in particular, apoi am dat iar de vopsitorul slab, intr-un alt service, dar din nou nu am stat prea mult cu el, pentru ca era prea lenes. Acum am un job in alt domeniu, dar am atelier propriu, si lucrez din cand in cand atat mecanica, cat si vopsitorie, la nivel profi.

| explică (pentru NoTurbinaNoGood):

Nu e o alternativa si sa te angajezi ca ajutor mecanic pe bani si sa faci scoala in paralel?

| a răspuns (pentru StrongHeart):

Sunt service-uri care angajeaza ajutori de mecanici, dar de obicei primesti salariul minim, si esti pus sa maturi, sa aduci sculele, ti se dau piese la curatat... E un inceput si ala, dar e greu sa prinzi astfel de posturi, fiind putine.

2 răspunsuri: