|

Ce părere aveți despre Medicina ca o a doua facultate? Adică fac altceva acum, dar nu imi place si nici nu gasesc nu job potrivit. Și visul meu este să devin medic, mi-am mai dorit asta inainte dar am renuntat. Problema este cum ma voi descurca având în vedere că durează 6 ani. Se poate lucra în timpul ei? Va fi greu sa o termin la 28 de ani si de-abia apoi să profesez?

6 răspunsuri:
| a răspuns:

Mă îndoiesc că reușești să te angajezi, am o cunoștință la medicină și a zis că primii 3 ani de facultate efectiv are timp să iasă o dată la o săptămână/2 din casăpentru că în rest stă și învață că e obligată de program. cu angajatu eventual dacă găsești ceva flexibil unde să-ți faci tu programu

| a răspuns:

In timpul facultatii de medicina este imposibil sa lucrezi, pentru ca ai cursuri, laboratoare, seminarii si practica toata ziua, nu-ti ramane timp nici sa faci cumaparaturi, dapai sa ai job.
In ce priveste facultatea si profesarea medicinei, dureaza 10 ani pana iesi medic: 6 ani facultatea si 4 ani rezidentiatul.

| a răspuns:

Poti sa faci postliceala de asistență medicală și să lucrezi alături de medici în domeniu. Nu va fi acelasi salariu dar vei castiga bine si vei face ce ti place.

| a răspuns:

Pai intai sa iei admiterea, dupa fa-ti problemewinking
Nu, nu prea ai cum sa lucrezi, ai cursuri si de la 8 dimineata la 8 seara.
Plus ca e o facultate scumpa si daca intri la locurile fara taxa ca daca intri la taxa sau faci la facultate privata e 4000 eur pe an x 6 ani = minim 24 000winking plus de cumparat diverse pentru facultate, de exemplu un atlas costa 350 lei si nu iti trebuie doar unul...

| a răspuns:

Câți ani ai acum? Te poți înscrie până pe la 35 de ani, cred, nu știu sigur.
E nasol cu orarul de la facultate. Dacă vrei să și muncești, e greu + că taxa pe an e mare + cărți, altele. Foarte greu să reușesti.

| a răspuns:

Sincera sa fiu nu prea ai cum sa lucrezi si sa faci medicina in aceeasi timp. Pe langa orele de curs sunt cele de practica, de citit si de invatat. Eu nu vad cum se poate, uneori ai cursuri de la 8 dimineata la 8 seara eventual cu o "fereastra" de 2 ore undeva. Si termini facultatea la 28 dar trebuie facut rezidentiatul care poate sa dureze 3-4-5 ani in functie de specialitate. E o chrstie care necesita foarte multa dedicate, nu poti cu jumatate de masura. A, si sa nu uitam ca nu e deloc ieftin - pe langa taxa ai de cumparat cursuri, carti, atlase, etc.