|

Ce parere aveti despre meseria de stewardesa? Lucreaza vreuna dintre voi/ceva apropiat ca si stewardesa? Cum e, va place? De cateva zile tot vad cursuri de stewardese pe Facebook si parca m-ar tenta sa ma inscriu. Cand eram mai mica am vrut sa ma fac, dar nu stiu de ce am renuntat. Daca puteti sa-mi ziceti ceva despre meseria asta, mi-ar placea sa fiu in aer si sa vizitez toata lumea. Dar ma gandesc ca e si destul de greu/obositor. O ultima intrebare: care companii credeti ca sunt cele mai bune?

10 Raportează Evaluează
10 răspunsuri:
| a răspuns:

Despre meseria in sine, poti sa-ti faci o impresie proprie daca vei citi articole sau bloguri a le unor stewrdese ca de plilda :http://andreea-nistor.blogspot.ro/2013/04/viata-de-stewardesa_28.html
http://www.cumajungistewardesa.ro/category/viata-de-stewardesa/
https://:///......51030.html

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cel mai greu e ca lucrezi zi, noapte si este rar acasă.
In rest e ok ca orice meserie.
Mai contează salariul si alte avantaje care difera intre companii.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Meseria in sine ii se pare oricui usoara insa nu este asa.Trebuie sa ai anumite caracteristici pentru a putea intra intr-o astfel de companie.Plus ca trebuie sa vorbesti engleza fluent si sa mai cunosti inca o limba straina.Trebuie sa stii sa inoti in caz de ceva, sa iti pastrez calmul, sa te comporti cu pasagerii dragut, etc.Nu zic ca nu ai fi apta pentru un asemenea job. Voiam doar sa-ti arat ca nu este ceva floare la ureche.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

O altfel de vanzatoare.una care isi desfasoara activitatea in aer

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru labis):

Ce sa zici si tu in lipsa de altceva.
Probabil nu ai zburat niciodata si habar nu ai care sunt responsabilitatile si ce calificari are o stewardesa

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru suntserios):

Ia uimeste ma si poate imi spui ce fac stewardesele, si ce calificari au?
sa vedem cat esti tu de informat

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru labis):

Poate nu stii ca au cunostinte avansate de supravietuire in orice situatie de urgenta. O stewardesa este resposabila de zeci de oameni in cazul unei prabusiri.

Are o pregatire medicala si poate interveni in cazuri complicate de la taieturi serioase pana la AVCuri sau infarcte.

Trebuie sa aiba si ceva cunostinte de psihologie sa poata oricand aplana conflicte la 10. 000m in aer

Au antrenament serios in tot ceea ce priveste incediile si acumulari de fum, gaze samd.

Au chiar si cunostinte de autoaparare.

Si nu in ultimul rand sunt capabile sa suporte toti cretinii care le considera niste vanzatoare la inaltime... ca na ei sunt mai inteligenti si ele sunt servitoarele lor nu persoanele care ii pot salva viata in orice minut cat se afla la 10.000 m in cer

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru suntserios):

Fugi cu cercul si cu explicatiile tale.in cazul unei prabusiri, cei mai multi dintre pasageri vor muri, deci nu au pentru ce sa fie responsabile.in caz de aterizare fortata, cei care stau pe scaunele din dreptul iesirilor de urgenta sunt rugati, in prealabil, sa dechida respectivele usi, de obicei chiar roaga pe unii barbati, mai puternici, sa stea pe respectivele locuri pentru ca nu orice poate muta usa respectiva.nici macar asta nu fac, o face altcineva.
pregatire medicala insemnand un bandaj superficial, pe care il poate aplica orice muritor fara nici o pregatire. daca exista probleme medicale serioase, avionul aterizeaza pe cel mai apropriat aeroport.asa ca stai cuminte cu pregatirea medicala.
la fel si cu incendiul, fumul si ce mai vrei tu. daca izbucneste un incendiu cand avionul e la altitudine de zbor, sanatate si virtute.crematoriu zburator se face.sau se transforma ele in pasari zburatoare si ii salveaza pe pasageri?

restul cu pregatirea psihologica si ce alte nebunii mai ai mai scris....acu stau eu si ma intreb daca tu ai zburat vreodata la ce prostii ai scris pe aici.


care e mai cretin eu sau tu?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru labis):

Tu bineinteles, ca nu respecti niciun pic munca altor oameni care intr-o zi ar putea sa iti salveze viata.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Eu zic ca este ceea mai frumoasa meserie ca si cea de pilot.Sa fii deasupra tuturor este ceva demn de admirat.Eu zic sa vezi stepurile ale unui interviu.Sa stii limba engleza si sa zambesti continuu.Eu as alege o companie araba cum ar fi emirates, quatar pentru ca beneficiezi de cazare, salariu frumusel si de asemenea de suficient timp sa vizitezi orasele in care vei ateriza.Intra pe site-ul vreausafiustewardesa acolo vei gasi detalii despre interviurile tip open day.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează