| babyV a întrebat:

Ce profil de liceu ar trebui sa urmez daca vreau sa ma fac doctor PSIHOLOG? Bio-chimie sau uman?

15 răspunsuri:
| Lynna a răspuns:

Buna. La profil de real cand faci psihologie ( adica in clasa a X-a), nu aprofundezi nimic, doar iti va preda cateva definitii si atat. Iti recomand profilul uman, stiinte sociale unde vei face 3 ore pe saptamana si vei da si teza. Iti va fi mult mai usor la facultate, pentru ca deja vei fi familiarizata cu termenii si definitiile. Bafta!

| MineIsLikeABridge a răspuns:

Orice liceu, eu unul iti recomand filo, caci vei avea mult timp liber si vei putea invata extrascolar la ceea ce vrei tu.

| TheSoldier a răspuns:

Te poti duce si la mecanica. laughing Profilul de liceu nu conteaza, ci facultatea.

| neutrino a răspuns:

Urmezi un liceu oarecare, nu conteaza ce specialitate sau ce profil are, conteaza numai sa fii capabila si sa iei bacul. Dupa aceea, mergi frumusel si faci facultatea de psihologie. Dupa facultate, te inscrii si urmezi cursurile pentru doctoranzi, si in acest fel vei deveni doctor in Psihologie. Atentie, nu medic! Nu exista medic psiholog!

| mixxjim a răspuns:

Doctor psiholog nu exista, exista doctor psihiatru. Ca sa fii doctor trebuie sa faci facultatea de medicina, ca sa fii psiholog prebuie sa faci facultatea de psihologie iar ca liceu ti-ar prinde bine un profil unde se face psihologia, pentru ca la admitere la facultate se da examen la materia de psihologie din liceu. Daca tie iti place in mod deosebit un anumit profil de liceu dar nu se face psihologie, mergi acolo si faci suplimentar, in particular, pregatire la psihologie pentru admiterea la facultate, important e sa iei bacul, de preferinta cu medie cat mai mare. Succes!

| Duucu a răspuns (pentru mixxjim):

Doctor în psihologie există. Titlul de "doctor" li se acordă celor care termină cu secces teza de doctorat.
Există doctor în medicină, doctor în drept, doctor în teologie etc...

| mixxjim a răspuns (pentru Duucu):

Multumesc, stiam asta. A intrebat cum ajunge "doctor psiholog", nu "doctor in psihologie", si tinand cont ca intreaba ce liceu sa faca tare ma nu cred ca se interesa cum sa ia doctoratul in psihologie happy

| Duucu a răspuns (pentru mixxjim):

Nu ai de unde știi, mulți ajung să face doctorate din greșeală.

| mixxjim a răspuns (pentru Duucu):

Chiar ca din greseala laughing

| KhludCiprian a răspuns:

Cred ca nu conteaza. In fapt depinde de ce psihologie vei face.

Poate ai auzit de SPSS (un program de statistica) ce este folosit de anumite ramuri din psihologie. Acelea cer o statistica complicata, deci ar fi bine sa nu lasi matematica de gard.

Personal as alege bio-chimie, dar amblee cred ca-s relativ apropiate.

| TheDarkQeen13 a răspuns:

Stiinte -sociale, acolo se studiaza psihologia.

| diaac a răspuns:

In primul rand, o clarificare: psihologul NU este medic. Poti fi doctor in psihologie, adica psiholog care si-a dat doctoratul, dar ca psiholog nu faci medicina.
Profilul liceului nu prea conteaza, importanta este facultatea (psihologie). Psihologia este o stiinta sociala, deci in general se asociaza cu profilul de stiintele sociale. Totusi ai putea sa combini si cu liceu pedagogic daca te intereseaza partea asta de dezvoltare a copiluluio, educatie si invatare.
Mie in facultatea de psihologie mi s-a parut ca cei care au facut profil real erau cei avantajati de fapt. Multi studenti la psihologie care au terminat uman (si eci nu au avut matematica etc in ultimii doi ani) erau mai intimidati de statistica decat cei care veneau de la profil real. Totusi conteaza mult si sa mergi la un profil la care sa te descurci si sa iei note bune, mai ales la bac, ca sa ajungi cu bine in facultate. Acum depinde de tine ce anume preferi si care este situatia ta, ce te intereseaza mai mult in liceu, oricum nu te ingradeste cu nimic.
Daca ceea ce vrei tu este de fapt sa profesezi ca medic in domeniul sanatatii mintale, acela este psihiatrul (faci facultatea de medicina + specializare in psihiatrie). In cazul asta, cred ca cel mai bun profil ti-ar fi stiintele naturii, sa faci multa biologie.
Succes!

| musiiic a răspuns:

Din câte ştiu, nu are nicio importanţă.
Oricum psihologia din liceu nu are nicio legătură cu cea de la facultate.

| Georgianaaaaaaaaaaaaa a răspuns:

Eu cred ca uman..fiindca nu are rost sa mergi la bio-chimie si sa dai bacul din mate...

| elderone a răspuns:

Mai repede pe informatica, o sa ai mult de lucru cu statistica, dar o sa iti trebuiasca si multe cunostinte de neuro si bio-chimie. E un domeniu mai hibrid. Uman nu te ajuta deloc.