| Alex3629 a întrebat:

Ce rost mai are școala, dacă majoritatea învață pentru note, nu pentru viață?

Răspuns Câştigător
| LisaJulie a răspuns:

Practic inveti pentru a avea o slujba bună!

| LisaJulie a răspuns (pentru LisaJulie):

Nu vezi ca slujbele cu munca fizica vir fi înlocuite cu robiți? Nu prea vei mai avea șanse cu munca fizica

| Beatrice011 a răspuns (pentru LisaJulie):

Acum, si programatorii sunt înlocuiți cu AI dar, gândeste-te ca vor apărea meserii, adica, atunci când eu eram clasa 1, nu exista data scientist. Ori, acum la bănci au fost dați afara foarte mulți oameni din sucursale pentru ca oamenii își fac conturi din comfortul casei

11 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Nota reflectă ceea ce ai invatat. Când viata va incepe sa iti dea note, mai ales negative, pentru tine va fi prea tarziu.
Asa ca, invata si tu pentru note.

| Frank51 a răspuns:

Școala nu este doar un loc de unde înveți să faci bani ca să supraviețuiești, suntem ființe evoluate și avem nevoi mai complexe decât alte animale. Școala ne învață cum să gândim, cum să vorbim, cum să socializăm, cum să descoperim chestii despre noi înșine și despre mediul înconjurător, cum să ne descurcăm în societate, etc.

Pentru majoritatea oamenilor, școala are un rol important, pune bazele unui om care va avea principii și valori și care va avea o carieră (poate de succes, poate nu). Evident că există oameni care preferă să învețe pe cont propriu și nu cred că e ceva rău în asta atâta timp cât rămâi în legalitate legislativă dar și morală (adică să nu fii un animal). De aia vei vedea în continuare șmecherași veniți din Londra cu un merțan dar care în continuare va înjura că stă la rând la shaormerie.

| johnnny123 a răspuns:

Păi dacă nu are rost, atunci lasă-te de școală și apucă-te să înveți pe cont propriu "pentru viață". Și anunță-ne și pe noi peste vreo zece ani cum a mers.

Dar ceva îmi spune că ăia care au învățat "pentru note" se vor descurca mult mai bine decât tine.

| ReddY25 a răspuns:

Se spune că școala te face om

| Cipi1212 a răspuns:

Ca să unde merge.

| MistarGoGu a răspuns:

Ea are rolul sa pregătească palmasi *( muncitori ) pentru industrie, agricultura && alte meserii! Prin 1900 nea ' Rokfeller *( bossu ) petrolului din Statele Unite a propus sistemul public - Gratuit de învățământ pentru " educarea " palmasilor! Avea nevoie!
Cei care vor educație PE BUNE *( pregătire economica, financiara & afaceri & politica ) merg la colegii / universitati private unde taxele sunt *(+ 50.000 € / an ) în Elveția sau Anglia! + Harvard, Yale, Princeton &&& altele din USA!
Te-ai întrebat DE CE sunt taxe asa mari acolo?

| GamingSoloInRetea a răspuns:

Asta îmi spuneau și colegii de liceu! Acum sunt în Germania pe șantier pentru ca au făcut numai 10 clase!

| Georgemarian123 a răspuns:

Atunci lasă-te de școală și angajează-te la spălat toalete publice!
Nu mai asculta toți proștii de pe TikTok!

| Beatrice011 a răspuns:

Școală românească nu te pregătește pentru viața. Adică, in viitoarea mea meserie nu va trebui sa fac radicali sau probleme cu segmente ori, sa identific substantivele si adjectivele din propoziții. La noi înveți pentru performanta si cam atât