| Sesamestreet a întrebat:

Ce scrie pe diploma studentilor care au absolvit 4 ani de drept, juristi?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Scrie "Licențiat în Drept".

6 răspunsuri:
| Simpatik a răspuns:

Nu are cum sa scrie juristi, meseria de juristconsult este pe cale de disparitie, societatile angajeaza in deosebi acum avocati nu juristi.
Apoi cu Facultatea de Drept poti deveni avocat ori magistrat, ori mai fi si alte meserii si functii ce se pot ocupa, deci poate ajuta si la notarii publici intr-un fel, dar acolo tine de specializarea in administratie publica de ex.
Pe diploma poate scrie Licentiat in Drept cum a spus DelphSky

| Sesamestreet explică (pentru Simpatik):

Aha, ca nu stiam daca le scrie o profesie anume pe diploma

| Simpatik a răspuns (pentru Sesamestreet):

Ai avut logica sa crezi asta, pe majoritatea diplomelor scrie si o profesie gen cand termini, la drept nu scrie

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru Simpatik):

Notarii publici trebuie sa fie licentiati in drept si indeplineste alte cateva conditii. Citeste prevederile legii nr. 36/1995.
uristii nu sunt pe cale de disparitie, deoarece orice act intocmit de o firma trebuie sa respecte legalitatea, pe care isi da avizul juristul. La stat nici nu se pune in discutie: seful institutiei nu-si pune semnatura daca nu este semnatura juristului si contabilului sef daca este vorba de bani su bunuri materiale.

| Simpatik a răspuns (pentru CodrutElian1990):

Ai dreptate, dar si eu am zis si ma autocitez " deci poate ajuta si la notarii publici... "

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru Simpatik):

Nu am inteles ce ai vrut sa zici prin " deci poate ajuta si la notarii publici... ", de aceea eu nici nu am comentat acest lucru. Eu am scris ce prevede legea. In biroul notarial exista: notarul si ajutoarele ca: secretar(a), arhivar si poate fi si notar stagiar care trebuie sa fie licentiat in drept si a promovat examenul sau concursul pentru dobândirea calităţii de notar stagiar organizat de Institutul Notarial Român.
In biroul notarial nu poate sa lucreze oricine, deoarece documentele notariale sunt strict confidentiale. Nu incape "a ajuta notarii publici".