anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce tara ati alege pentru un master in fizica cuantica? Motivati raspunsul va rog happy

Răspuns Câştigător
| Kogaion a răspuns:

Pai, avand in vedere ca America investeste cel mai mult in acest domeniu, cu siguranta ca Americahappy

7 răspunsuri:
| johnnny123 a răspuns:

Cam câți oameni de aici crezi ca au un master în mecanică cuantică pentru a putea avea o opinie avizată?

Întrebare suplimentară: Nu ți se pare un pic prematură întrebarea, având în vedere că tu nu ai nici măcar bacalaureatul?

Pașii pe care trebuie să-i parcurgi până acolo sunt: bacalaureat, admiterea la facultatea de fizică, absolvit toți anii cu rezultate excepționale, participat la proiecte internaționale cu rezultate excepționale, experiență practică cu rezultate excepționale, luat licență cu rezultate excepționale.

Abia după ce ai realizat toate astea are sens să pui întrebarea "în ce țară se fac cele mai bune master-uri în fizică cuantică".

Altfel este ca și cum ai întreba "Ce muzeu ați alege să vă expună lucrările, Pompidou sau Guggenheim?" când tu abia ai învățat să-ți pui mâna pe foaie și să-i trasezi conturul.

| Kogaion a răspuns (pentru johnnny123):

Daca ai o minte sclipitoare, esti admins la facultate inainte de BAC, eu stiu niste persoane, care astazi studiaza in America si erau admisi la facultatea respectiva inca din clasa a11a, trebuiau doar sa-si i-a diploma de BAC.

| johnnny123 a răspuns (pentru Kogaion):

Întrebarea era despre master, care nu se poate obține decât după absolvirea facultății.

Sigur că există și minți sclipitoare care sunt vânate de facultăți de elită, dar acestea sunt extrem de rare. În plus, pentru a apărea pe radarul facultăților care recrutează, aceste minți sclipitoare trebuie ca mai întâi să se manifeste cumva, să aibă niște realizări care atrag atenția. Altfel de unde ar putea să afle o facultate cât de genial ești?

| Kogaion a răspuns (pentru johnnny123):

Pentru ca majoritatea care aplica la astfel de facultati, au deja multe concursuri internationale la activ, de aceea se investesc foarte multi bani la aceste olimpiade si se asigura din partea organizatorului toate cheltuielile, tocmai pentru a nu risca sa piarda un copil foarte bun din cauza lipsurilor materiale. In legatura despre cel care a pus intrebarea, eu cred ca il duce ceva capul de s-a gandit sa dea la fizica cuantica, nu?

| johnnny123 a răspuns (pentru Kogaion):

Nu mă pot pronunța dacă-l duce sau nu capul. Modul simplist în care privește niște lucruri care în realitate sunt extrem de complicate (și inaccesibile pentru 99.999% din oameni) mă face să fiu rezervat.

Faptul că s-a gândit să studieze fizica cuantică nu garantează că are și capacitatea să facă asta. Este mult mai probabil să nu aibă nici o idee despre ce înseamnă fizica cuantică (nici nu prea ai cum la 17 ani), dar să i se pară că sună cool și important.

Tinerii ar trebui să învețe că lucrurile se construiesc pas cu pas și pic cu pic, de-a lungul anilor. Și că întrebarea "în ce țară să fac master-ul de fizică cuantică" nu are nici o relevanță până când nu ai ajuns efectiv în poziția de a te apuca de un master în fizică cuantică.

Iar când ai ajuns în poziția de a te apuca de un master în fizică cuantică, știi deja atât de multe lucruri despre domeniu încât nu mai ai nevoie de opiniile unor oameni de pe un forum generalist.

| fearlessss a răspuns (pentru johnnny123):

De ce din intrebarea mea ai inteles ca privesc aceste lucruri intr-un mod simplist? Normal ca sunt constient ca este extrem de greu si ca foarte putini oameni ajung sa isi indeplineasca un ideal in genul celui la care sper eu si desigur ca si in cazul meu sansele sunt mici sa reusesc. Dar sansele scazute nu mi se par un motiv pentru a renunta la aceasta dorinta. in acelasi timp, mi se pare prea tarziu sa te gandesti la asta dupa ce termini facultatea. Din mai multe motive. Mi se pare ca ar trebui sa te informezi cu ceva timp inainte despre cerintele impuse. In plus, ma motiveaza mai mult daca imi stabilesc un drum clar. Iar daca nu voi reusi in acest domeniu, asta este, ma voi resemna la nivelul la care vad ca sunt in stare. Dar daca te gandesti de la inceput " prea greu, nu pot", nici nu iti vei da silinta sa vezi daca intr-adevar n-ai fi putut. Si ma fascineaza muult prea mult domeniul acesta pentru a renunta asa usor.
Nu pot spune ca stiu f bine ce este fizica cuantica. Dar nici nu o aleg doar pentru ca mi se pare "cool". I-am citit pe Heisenberg, Bohr, Feynman + carti mai pentru " incepatori" destul de usor de inteles. Am facut si la scoala putin, o parte introductiva sa zic asa. Dar desigur, asta nu inseamna ca stiu cu adevarat ce este fizica cuantica. Stiu doar ca tot ce am aflat, m-a facut sa imi doresc din tot sufletul sa aflu din ce in ce mai multe, ca am stat cu orele sa ma intreb anumite lucruri, ca este unul dintre acele domenii la care m-as putea gandi fara oprire

| johnnny123 a răspuns (pentru fearlessss):

Am înțeles că privești lucrurile simplist pentru că ai întrebat senin "Ce tara ati alege pentru un master in fizica cuantica?". De parcă a ajunge să faci un master în mecanică cuantică într-o instituție de top este doar o simplă formalitate.

Nu ai întrebat nimic despre drumul extraordinar de dificil pe care îl ai de parcurs până acolo.

Dacă ai fi fost întradevăr dedicat acestui drum, nu ai fi pus aceste întrebări pe un forum generalist, așteptând răspunsuri de la oameni care nu știu nimic despre fizica cuantică.

Și nici nu ai fi întrebat (cum ai facut-o acum vreo două luni) ce să studiezi mai mult pentru bac între termodinamică, mecanică și optică. Le-ai fi mâncat pe toate pe pâine de plăcere și ai mai fi învățat și suplimentar.

Ai fi fost deja înscris pe liste de discuții ale unor facultăți celebre, ai fi intrebat oameni din domeniu, sau ai fi stat liniștit cu cartea în mână, învățând pagină după pagină și capitol după capitol, până când peste 4-5 ani de studii intense la Facultatea de Fizică ar fi venit timpul să te hotărăști în cunoștință de cauză dacă mecanică cuantică este domeniul potrivit pentru tine.

Sigur că avem nevoie de aspirații, de un scop care să ne motiveze. Dar în același timp avem nevoie și de o percepție realistă a punctului în care ne aflăm și a lungimii și greutății drumului.

Faptul că pui întrebări ca și cum te-ai afla la un pas de țintă când tu în realitate te afli la o mie de km distanța, mă face să cred că tratezi lucrurile superficial.

Întrebări similare