| ForbiddenLove a întrebat:

Ce trebuie sa stii/inveti ca sa devii designer vestimentar? Dar stilist de moda? Nu imi spuneti sa merg la facultate de design vestimentar ca asta stiu.

4 răspunsuri:
| T a răspuns:

Eu cred ca trebuie sa ai o dorinta simpla de a fi tu insati, undeva pe reverul unei haine... puterea de a depasi ostacole majore sau minore, fruntea sus mereu. Sa-ti spui ca esti bun, sa simti ziua de maine, mai precis sa fii sigur ca si tu ai o stea norocoasa.
In moda trebuie sa existe acel ceva, atat de relativ incat vesnic trebuie reinventat. Poti sa incepi cu un ac, ata si rochia bunicii... Trebuie sa stii cum sa o tai. Poti sa ai o idee, sa faci o rochie, un sal, ceva magnific care sa-ti aduca totul la picioare dintr-o data... sau poti cheltui enorm, dupa politici de marketing genial fara rezultate pozitive.


| ForbiddenLove explică:

Faza cu un ac, ata si rochia bunicii ...nu stiu cum vine taiat, masurat etc... poate ca o sa fac asa ceva cand sunt la facultate thinking

| Ally563 a răspuns:

Pai ca sa devii designer vestimentar trebuie sa muncesti foarte mult. Trebuie sa ai talent, si sa incepi munca de la o varsta frageda. Poti sa incepi sa desenezi cateva schite, ca sa ti se formeze un mod de a desena. Poti sa mergi la niste cursuri de desen si asta te va ajuta foarte mult.Trebuie sa ai si un gust bun la haine si sa stii sa combini culorile, texturile si tesaturile intr-un mod placut, astfel hainele tale vor fi apreciate. De preferat ai putea sa mergi la un liceu de arte. apoi facultatea (de design, sti deja) apoi poti sa faci un curs intr-un atelier. Apoi, nu e neaparat sa devii direct desinger sau stilist de moda, poti incepe cu asistent de designer, apoi sa creezi singura haine intr-un atelier, apoi, treptat sa faci toate cele necesare ca sa devii designer.

Sper ca te-am ajutat happy big grin