|

Cum as putea ajunge politist? Ce liceu sa urmez, cu ce medie intru la el, pe ce profil sa merg, ce probe dau, etc? Mai pe scurt, cate sunt pasii pentru a ajunge politist?

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Liceul e irelevant, profilul la fel. Tot ce conteaza e scoala pe care o faci, fie postliceala ca sa ajungi agent de politie, fie anumite facultati din Academia de politie ca sa ajungi ofiter. Preferabil ar fi sa faci un liceu cat mai bun din care sa ramai cu ceva si sa mergi la un profil umanist, dar poti sa faci si liceul la real si sa te faci politist, e doar treaba ca o sa-ti incarci memoria cu chestii care n-o sa-ti ajute decat daca ai in gand posibilitatea de a te razgandi. Licee de politie nu mai exista, nu-ti recomand sa mergi la unul militar decat daca vrei sa te faci militar, se mananca prea multa matematica pe paine(si nu numai matematica) si n-o sa-ti ajute la absolut nimic in cariera de politist. Spor la invatat!

3 răspunsuri:
| a răspuns:

Daca vrei sa ajungi agent mergi la una din scolile de politie. Daca vrei sa devii ofiter dai la academie. Ai aici explicatii: http://bit.ly/2IiIzJC Pe pagina fiecarei scoli, in parte, ai si mai detaliat.

| a răspuns:

Dar nu conteaza liceul... faci o scoala de poliție după liceu apoi vei fi polițist.

| a răspuns:

Pentru o viitoare cariera de politist exista un liceu care te pregateste cumva pentru examenul de admitere de la Academia de Politie.
Este vorba despre Liceul Militar
La acest liceu se intra pe baza de proba ( test la matematica si romana, proba sportiva, test psihologic ) + ca trebuie sa ai media de admitere la liceu ( evaluarea nationala + media generala 5-8 ) peste 7.
La Academie se intra pe baza de proba.
Proba sportiva ( eliminatorie ), test la istorie, gramatica si engleza.
Dar pentru a deveni politist nu e obligatoriu Liceul Militar.
Poti da la Academie si de la un alt liceu, dar candidatul care a facut Liceul Militar are sanse mai mari.
Bafta!