| Aurel100009 a întrebat:

Cum ati invatat meserie ca sa va angajati undeva? La scoala se face un rahat, degeaba am facut liceul, practica am facut-o doar odata la 2 ani si acolo nu am facut absolut nimic, nu ne-au invatat nimic, nimic nu ne-au aratat, doar am stat degeaba, nici macar la cursurile astea de calificare nu te invata nimic,
m-am inscris la un curs de calificare si am facut doar cateva ore de teorie si 0 practica, la un curs de calificare trebuie sa mergi si in practica la o firma sa te puna sa lucrezi, sa inveti o meserie, din pacate nu se face asa ceva, nu ii intereseaza si ei iau bani pe cursurile astea, macar la cursurile care sunt cu bani se invata meserie, se face practica?

8 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Te angajezi, ca ucenic, la o firma, unde se lucreaza in domeniul in care ai "Diploma de calificare".
Inepand ca ucenic, in cativa ani vei avea si practica.

| Frank51 a răspuns:

La mine la liceu am avut 2-3 materii cu un profesor cu care făceam în fiecare săptămână cel puțin 3 ore de practică, mergeam și cablam panouri electrice. În clasa a 11-a noi deja știam să cablăm un panou mic, să programăm un plc Siemens, să tăiem, dimensionăm după mărimea panoului conductorii, traseele, diametrele, siguranțele, absolut tot tot. Când am terminat liceul după 3 luni m-am angajat la o fabrică de cabluri unde lucram cu panouri de peste 2 metri înălțime și 5-10 lungime.

Deci se poate sau nu?

| johnnny123 a răspuns:

Așa-i că întotdeauna este vina altcuiva, niciodată vina ta?

Școala e de vină că nu te-a învățat, firmele sunt de vină că nu te-au învățat, cursurile sunt de vină că nu te-au învățat...

Dar tu te-ai omorât vreodată cu școala sau cu cursurile de calificare? Le-ai tratat cu seriozitate, ți-ai făcut temele, ai citit manualele, te-ai chinuit în vreun fel?

Că doar nimeni nu poate să te învețe nimic dacă tu însuți nu ești dispus să depui niciun efort ca să înveți ceva. Ce ai vrea, să-ți uploadeze o meserie în creier, ca în Matrix?

| StoicAnalysis a răspuns:

Am invatat meserie la locul de munca implicandu-ma. Niciodata nu am trait cu sloganul romanesc " vremea trece, leafa merge".

Te angajezi de jos la orice loc de munca si daca iti dai interesul sa inveti o pozitie anume, cu siguranta vei profesa in directia aia, mai devreme sau mai tarziu.

| Wukong a răspuns:

Tu tot n-ai inteles, meseria se fura nu se invata.

0 efort + 0 interes pentru domeniu = esec total

| gllopel a răspuns:

Voi ati chiulit de la practica. Nu e vina scolii. Vi se parea atunci pierdere de timp. Acum constati ca ai pierdut ocazia de a invata ceva.
Cum spune Bula, te angajezi undeva pe meseria ta si acolo stai mereu pe langa muncitori, langa ingineri si "furi" meserie. Intreaba mereu, orice, ca nu te invata nimeni cu forta.

| DandG2304 a răspuns:

La fel e si la facultate. Inveti si cand iesi in campul muncii nu te ia nimeni ca "nu ai experienta"

| EUgeniusBe a răspuns:

Desigur că indicat e să urmezi și un curs,se învață multe (teorie,desigur),dar,în același timp,e nevoie de multă practică. Dacă reușești să îți găsești "un job" în calificarea pe care o ai,e bine,chiar dacă la inceput e mai greu,bani mai puțini,dar, cu trecerea anilor, vine si experiența! Eu, după cum am scris si mai sus, recomand un loc de muncă ± cu ce diplomă ai.