| OAly a întrebat:

Daca la un interviu pentru angajare vi se pune intrebarea:
"Ce faci daca la servici ti se cere sa faci ore suplimentare, apoi primesti un telefon in care ti se spune ca e nevoie de tine acasa urgent?" ce ati raspunde?

18 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Daca problema de acasa este grava, as comunica conducerii problema din familie si faptul ca nu pot sa mai stau la ore suplimentare.

Pentru un simplu apel de genul "hai acasa puiule, fiindca mi e dor de tine", as comunica familiei ca vin dupa ce termin la munca.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Răspuns.
Aș întreba acasă care este natura urgenței, dacă nu se poate rezolva fără mine, aș căuta soluții pentru cei de acasă să rezolve fără mine și apoi aș decide dacă rămân la serviciu sau nu.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Depinde daca ma duc la interviu sa mint sau sa fiu sincer. Daca sunt chirurg sau lucrez la o centrala nucleara, normal ca familia trebuie sa inteleaga si sa astepte. Se presupune ca familia, orice s-ar intampla, NU MA DERANJEAZA la munca. Daca lucrez undeva unde nu e nici un bai daca plec, plec. Intrebarile cu ore suplimentare sunt de tot ***. Eu as pleca de la interviu instant cand ma ia cu de-astea. Bai, orele suplimentare denota ca firma are un manager de **** care nu e in stare sa utilizeze cum trebuie resursele umane aflate la dispozitie sau nu e in stare sa obtina de la superiori resursele necesare pentru a avea suficienti oameni care sa acopere nevoia de forta de munca.

| Intum a răspuns:

Evident că munca nu e mai importantă decât familia, iar să zicem că lucrezi la un restaurant, ți-ai terminat tura, dar e nevoie de tine pentru ore suplimentare, nu sunt obligatorii, dar sunt plătite, brusc primești un telefon că ți-a murit o rudă apropriată. Ce faci? Rămâi la munca pe care nu ești obligat contractual să o prestezi sau pleci? Evident că răspunsul e simplu, pleci, întrebarea mai bună e, este angajatorul așa de imbecil să nu îți înțeleagă situația, și să nu înțeleagă conceptul de "ore suplimentare"?

| cristimihailov a răspuns:

Eu as zice ca rogi un coleg sau colegii sa iti preia din treaba.

Daca ti se spune ca nu ai colegi, intrebi si tu, dar salariul?

| siriusblack98 a răspuns:

Daca eu ti-as zice tie ca pui de luni de zile doar intrebari idioate, ce ai raspunde?

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Familia pe primul loc, de accord cu morfeo.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Poate să mă dea și afară de la muncă, plec și în echipamentul de serviciu.

| morfeo a răspuns:

Familia inainte de toate

| OAly explică (pentru morfeo):

Esti sigur ca raspunsul asta te-ar ajuta sa obtii postul? Nu e vorba de ce ai face in realitate ci de ceea ce ar da bine in fata intervievatorilor.

| suntserios a răspuns (pentru OAly):

Nu cred ca este vreun angajator care sa creada ca ramai la munca daca cineva din familie iti ajunge de urgenta la spital spre exemplu... sa fim seriosi, nici nu as vrea sa lucrezi la o asemenea companie. Ca la urma urmei la un interviu si tu isi faci o impresie despre angajator nu doar invers

| Nemessys a răspuns (pentru OAly):

Daca angajatorul te respinge FIX pentru motivul asta, atunci nu merita sa lucrezi cu un om lipsit de empatie si care vrea sclavi, nu oameni. Pe ideea,, ba, indiferent ce s-ar intampla cu tine sau in viata ta, tu vii aici si muncesti, sa-ti fie clar". Eu chiar m-as bucura sa fiu respins si mi-as vedea de treaba.

Răspuns utilizator avertizat
| morfeo a răspuns (pentru OAly):

Pana la urma asta e cel mai normal lucru care trebuie facut. Daca tu ii raspunzi ca stai indiferent de ce s-ar intampla, poate ca angajatorul te-ar considera o persoana falsalaughing

| PainTech a răspuns (pentru OAly):

Răspunsul corect normal este "merg acasă dacă e o urgență.".

Răspunsul la care te gândești tu la interviu e cel pe care îl spui ca angajatorul sa se simtă bine.

Dar angajatorul poate vrea să vadă cât de onest ești și cât de disperat ești sa iei postul. Lipsa de onestitate la interviu nu e bună.

Tu ai angaja pe cineva care te minte astfel încât să sune bine? Eu nu.

Sincer daca as fi un angajator și mi-ai răspunde că ai sta peste program mi-aș pierde toată încrederea în tine și probabil nu ai lua postul.

Iar dacă aș fi angajat și șeful ar zice sa stau peste program in cazul unei urgente înseamnă că job-ul e de rahat și ar trebui să caut in altă parte.

| Sarcopt a răspuns:

Ți s-a pus această întrebare?

| Rux2000 a răspuns:

Ma duc acasă, dacă este urgent. Normal.