| ILuuka a întrebat:

Eu de un timp scriu pe wattpad si ma gandeam daca se pot face banii din asta, chiar daca nu ma deranjeaza daca nu se fac dar as fi fericit daca as putea sa scot ceva din pasiunea mea. Oricum in viitor vreau sa ma fac scenarist si autor deci voi scoate banii dar ma gandeam ca pot scoate de pe acum.
Se pot face bani?

Răspuns Câştigător
| stefiiii3 a răspuns:

Poti face bani daca faci cartile cu manezi, monezile le poti cumpara cu bani si folosi pentru a citit carti care folosesc acest lucru. Nu stiu daca cineva, din Romania, va plati sa iti citeasca cartile.
Pentru inceput incearca sa-ti faci o comunitate si dupa vezi ce se intampla.
de obicei, persoanele ce scriu carti pe wattpad si ajung populare, autorii le publica cu ajutorul diferitelor edituri.
Se pot face, dar nu cred ca te va ajuta avand in vedere ca la noi nu prea se folosesc acele monede.
Sper ca te-am putut ajuta.
Bafta in continuare la inspiratie si originalitate (cu asta te mandresti acolo).

6 răspunsuri:
| Jassmina a răspuns:

Scrie povesti pe grupul tau de FB sau Insragram si roaga-ti prietenii sa le citeasca, ori fa-ti un blog.
Cat despre profesia de scenarist, va trebuii sa pui mana serios pe limba si literatura romana, daca vrei sa dai la Arte, fiindca acolo se intra foarte greu.

| InYourMind a răspuns:

Nu câștigi nimic.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Posibil, nu stiu daca sunt dispusi oamenii sa plateasca.

| SpiridusulTuca a răspuns:

Incearca sa scrii tu singur o carte si sa iti dai self publish pe google play. Scrie in word, sunt cateva reguli de formatare daca vrei iti trimit un fisier care are toate setarile puse. Ajungi pe la 300 de pagini si e ok, dupa fac licenta pe google play si o publici si cu asta publicata poti sa ai mai multe oportunitati. Daca e de success atunci o sa poti sa lucrezi cu o editura si sa vinzi. Desigur poti sa faci bani si prin alte metode de ex sa pui un link de patreon sau gofund me la inceputul cartii si sa traiesti din donatiile cititorilor. Asa poti sa distribui cartea si pe gratis

| SingleForOne a răspuns:

Da, se poate, cred că funcționează pe același principiu
ca pe Youtube sau Facebook. Fie primești bani prin vizualizări, citire completă, like, comentarii, distribuire, etc; fie ești sponsorizat de către cineva, plus celelalte de mai sus. Nu știu dacă îmi amintesc bine, dar parcă este și optiunea doar pentru business.

| Anuket a răspuns:

Păi acum sunt niște monezi, dar habar n-am dacă lumea este dispusă să plătească. Posibil dacă ai succes și cititorii se arată interesați, poți pune taxă la viitoarele postări.