|

Hei TPU:

Anul asta termin clasa a 8 a si nu vreau sa fac profesionala, liceul nu vreau sa il fac pentru ca e o pierdere de timp, nu criticati, e parerea mea.

Ce profile sunt? Ma gandeam la mecanic pentru ca vreau sa lucrez pe tir, imi place sa explorez lumea, vorbesc engleza destul de bine, ce ziceti, se castiga bine? Scuze daca am gresit categoria

1 răspuns:
| a răspuns:

Dupa parerea mea, mai bine faci 4 ani de liceu teoretic, la profilul "stiinte sociale", pentru ca e foarte usor, si trece repede. Nu inveti mai nimic, ai vacanta mai lunga cu o luna decat la profesionala, iar dupa ce l-ai terminat, dai bacul oricand vrei. Daca faci o profesionala cu toti idiotii, iesi la 18 ani cu o diploma la care nu se uita nimeni, si stai pe tusa niste ani buni, pana te poti face sofer CE.
De la liceu, iesi la 19 ani relaxat, te inscrii la bac pentru diplomele de competente (lingvistic - elgleza), pe care le trece toata lumea, iar pe viitor, daca ai chef sa iei diploma de bac, de la stiinte sociale sau filologie nu dai matematica (nici macar nu prea faci mate in liceu), si poti deveni, de exemplu sofer militar, de unde iei salariu bun, dormi acasa si iesi repede la pensie.
Daca termini cumva cei 5 ani de profesionala auto, la bac dai matematica, pe care nu prea o trec decat un sfert.