| Babushkkaa a întrebat:

Hello, hello! Clasa a VIII-a aici si mi-e cam greu sa-mi aleg profilul pentru liceu. Am de ales intre: stiinte ale naturii sau filologie. Sincer, imi place extrem de mult Romana, literatura in special, dar ma atrage la fel de mult si biologia. Daca aleg SN, atunci voi da bacul la matematica, la care nu stau prea bine. Insa, daca aleg filo, cel mai probabil voi avea mai mult timp pentru mine. Voi ati fost in aceasta situatie?

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| chissa112 a răspuns:

Mie imi placea matematica si ma pricepeam, dar era singura materie la care ma pricepeam de la mate-info. Am ales filologie pentru ca era in zona umanista si imi dadea mai mult timp liber. Mi-am dat seama dupa multi ani ca am facut o alegere foarte buna, eu fiind la facultatea de psihologie acum. Depinde ce ai vrea sa faci mai departe (la facultate) si ce interese ai. Daca vrei sa mergi la medicina, atunci stiintele naturii e foarte util pentru tine, dar daca vrei sa faci ceva in domenii sociale, umaniste (psihologie, filosofie, istorie, sociologie, limbi straine) mai bine alegi filologie. Sper ca am putut sa te ajut! Bafta!

| Babushkkaa explică (pentru chissa112):

Multumesc! Mi-ar placea tare mult sa merg la Psihologie, dar am in plan si Medicina (plan B).
M-am gandit ca daca vreau sa merg la UMF, dar in acelasi timp sa aleg filologia ca profil de liceu, ar trebui sa lucrez multa biologie si chimie pe cont propriu, dar nu m-ar deranja. Imi plac materiile de la Filo, majoritatea dintre ele, asa ca am sa tind mai mult in partea aceasta.

8 răspunsuri:
| Rmat a răspuns:

Eu sunt a 9 a pe stiintele naturii. NU alege profilul asta. Repet, NU alege profilul asta. O sa trebuiasca sa iti bati capul cu chimia, biologia, matematica (sunt sanse foarte mari ca profesoara sa iti predea matematica de mate info in loc de matematica de stiintele naturii) si fizica. E cel mai stresant profil, crede ma

| Babushkkaa explică (pentru Rmat):

Haha! Te poti transefa de acolo, Rmat! Aici tine de preferintele fiecaruia. Matematica cum ti se pare?

| Rmat a răspuns (pentru Babushkkaa):

Nu e atat de usor sa te transferi, e multa bataie de cap... Matematica mi se pare destul de grea, singura materie care chiar imi place este chimia

| Babushkkaa explică (pentru Rmat):

You can do it! Nu trebuie sa ai note mari la toate, axeaza-te pe materiile care iti plac. Notele nu te definesc, 100%! O alta metoda ar fi si meditatiile sau chiar si videoclipurile de pe net. Mult succes!

| Rmat a răspuns (pentru Babushkkaa):

Mersi. De mediatii nu ma mai ating, mi au ajuns laughing) in a 8 a faceam 4 meditatii pe saptamana.
Ai Instagram sau ceva?

| Babushkkaa explică (pentru Rmat):

Yup! Da mi instagramul tau si te adaug. Vad ca aici nu poti trimite mesaje daca esti incepator.

| Rmat a răspuns (pentru Babushkkaa):

@rar14022005