|

Imi poate recomanda cineva un loc de munca bun? Am cunostinte in domeniul calculatoarelor dar nu cred ca e de ajuns fara un atestat sau o diploma. Am absolvit liceu, nu am diploma de bacalureat dar ma pregatesc pentru a sustine din nou BAC-ul. Cunosc limba engleza la un nivel fluent. M-ar interesa un loc de munca in Brasov, intr-un domeniu office in care sa imi folosesc aptitudinile de limba straina. P.S: am si diploma de fotograf obtinuta de la o scoala recunoscuta. Imi puteți recomanda ceva? Am incercat ca si barman iar apoi am cautat 24/24, am fost si la interviuri, dar degeaba...

9 răspunsuri:
| a răspuns:

Nu ar trebui sa urmeze facultatea, dupa bac?

| explică (pentru Cosmin86):

Prefer sa nu urmez nicio facultate momentan. Multumesc pentru raspuns

| a răspuns:

Ai ceva certificate care să ateste ce cunoști? Nu spun că fără ele nu știi, dar e mai probabil să nu știi dacă nu le ai. Poți face măcar de un CompTIA A+?
Ai un certificat de limbă engleză? CAE, ceva?
Având în vedere că nici BAC-ul n-ai fost în stare să-l iei, unde vrei să lucrezi? N-ai fost în stare să iei BAC-ul și vrei loc de muncă bun, în domeniu office?

| explică (pentru FaraNume1245):

Am cerut un simplu sfat, nu o critica. Multumesc totusi pentru raspuns

| explică (pentru FaraNume1245):

Nu am specificat ca imi doresc un loc de munca in domeniul office. Eu doar mi-am spus cunostintele asteptand sa primesc un raspuns in functie de ceea ce stiu sa fac si sunt dispus sa fac. O zi faină!

| a răspuns (pentru VladimirMarianB):

> Nu am specificat ca imi doresc un loc de munca in domeniul office.
"M-ar interesa un loc de munca in Brasov, intr-un domeniu office in care sa imi folosesc aptitudinile de limba straina. "
Are rost să mai adaug ceva?

>Eu doar mi-am spus cunostintele
Care sunt acelea?

"Am cunostinte in domeniul calculatoarelor"
Ce înseamnă asta? Știi să le desfaci și să le montezi la loc? Știi să faci pentesting? Știi să apeși 3 butoane în Word / PowerPoint?

>Cunosc limba engleza la un nivel fluent.
Și de ce nu ai un atestat pentru asta? Dacă vorbești fluent, iei LEJER B2 în BAC la engleză.


Să presupunem că eu vreau să angajez JS developer. Dintre tine, care spui că ai "cunoștințe în domeniul calculatoarelor" și vorbești engleza fluent, dar trebuie să dai bacalaureatul de 13 ori să iei un amărât de 6 și cineva cu CAE + ceva facultate pe CS, pe cine crezi că aș angaja? Tu pe cine ai angaja?

| explică (pentru FaraNume1245):

Aveți dreptate cu cele spuse mai sus dar eu nu am specificat profilul la care am fost in liceu si materia la care nu am promovat (profil real, materia nepromovata fiind fizica in rest la celelalte am promovat. Am atestat de informatica primit din liceu luat in urma testului de bacalaureat la proba de competențe digitala (punctaj peste 79 adică nivelul experimentat ), de asemenea la limba engleza am b2 (luat lejer ) in schimb nu am dispus de resursele necesare sa susțin Cambrige-ul sau alt atestat de genul acesta. V-aș ruga sa nu mai judecați oamenii pe viitor si sa raspundeți la intrebari in funcție de informatiile primite. Sunt constient că nu m-ar putea angaja nimeni daca doar spun ca vorbesc fluent sau daca spun că am cunostinte in domeniul calculatoarelor. Dar la un interviu, pus in fața persoanei respective pot demonstra cunostintele cu ușurință. Tocmai de aceea intrebarea mea a fost legata de un job in care este nevoie de limba engleza vorbita la un nivel fluent si cunostinte in domeniul calculatorului.

| a răspuns (pentru VladimirMarianB):

Competențele digitale de la bacalaureat sunt o glumă. N-au o treabă cu domeniul. Ce atestă ele, dacă poți spune că atestă ceva, e că știi să lucrezi cu Microsoft Office (care nici măcar nu e cel mai bun în ceea ce face) și ceva HTML (foarte puțin).
Ai terminat real și spui că ai cunoștințe în domeniul calculatoarelor. De ce nu ai dat la informatică, în loc de fizică? C++ e foarte bun și e folosit, spre deosebire de Pascal, în caz că n-ai vrut să înveți Pascal.

Ți-am răspuns, totuși, în funcție de informațiile primite. Ți-a luat cel puțin 3 răspunsuri până să-mi spui că ai B2 la engleză și experimentat la competențe digitale. Învață programare, ceva limbaj ușor și care e folosit (ex: Python) și caută ceva de lucru. Sau încearcă la un service, dacă te pricepi la hardware.

| a răspuns:

Din păcate angajator nu se uită la tine dacă nu ai cel puțin diploma de BAC