| Feri5 a întrebat:

În ce joburi oamenii se îmbracă Office? Enumerați. Credeți că și programatorii fac parte din categoria asta? Dar managerii, arhitecții, medicii de la privat?

22 răspunsuri:
| Jassmina a răspuns:

Am lucrat in corporatii de finante si acolo se imbraca oamenii stilul "office", cum iti place tie sa spui.
In general in orice birou te poti imbraca la costum sau clasic, ca tinuta de birou.
Tinuta office se preteaza intr-un birou de arhitecti, ingineri, la banci, finante, asigurari, notarii, avocatii, judecatorii, procurorii...
Medicii si asistentele au halatele albe, deci nu au nevoie de tinuta "office".
Cei din IT nu au nevoie de tinuat office, ca ei nu sunt niciodata "front line" fiind ori intr-un birou obscur din fundul companiei, ori in sali mari unde se face programare. Doar un manager ar mai puta purta costum, dar si acela il poarta daca merge la un client f important sau primeste vizita unui client f important.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Dacă vrei să fii interpretat că ești ceea ce ești, te îmbraci conform cu meseria ta, în zone și locuri unde se cere aceasta.

| Zuzu1991 a răspuns:

2 tipuri de oameni se imbraca office:
1. cei cu... cojones, care nu pot sa arate ca veniti de la plaja
2. cei care se ocupa de PR

restul... PROGRAMATORI?!? RILI?!? daca e un office cu un bat infipt pana sus unde soarele nu patrunde, orice programator care se respecta isi ia catrafusele si se duce undeva unde nu trebuie sa poarte un bat infipt pana sus unde soarele nu patrunde, ca isi gaseste in cateva zile... SIGUR!
si am vazut in office, programatori cu parul valvoi, in panataloni scurti, tricou si sandale sau chiar papuci

totusi gandeste, sa te consulte un medic nespalat, neras si care pute, si la privat, parca nu mai vii a doa oara

| Feri5 explică (pentru Zuzu1991):

"totusi gandeste, sa te consulte un medic nespalat, neras si care pute, si la privat, parca nu mai vii a doa oara" -> ai dreptate, nu mai vii a doua oară, dar sunt medici care stau în cabinete cu burta goală. De aia am întrebat și mi s-au părut de toată jena. Am mai văzut medici care aveau cămașă și cravată (opțional), iar pe deasupra un halat alb. Pantaloni navy blue și pantofi. Mi s-au părut că arată mai mult respect și sunt mai serioși.
La fel e și cu un programator. Le vede șefu'... La interviul de angajare oare tot în chiloți merg?

Răspuns utilizator avertizat
| Zuzu1991 a răspuns (pentru Feri5):

"La fel e și cu un programator"
aici m-ai pierdut... RAU
cand e vorba de doctori ajungi sa SUFERI, sa te DOARA sa NU te vindeci sau chiar sa o dai in mai rau, chiar mult mai rau (complicatii, alte boli, etc.)

cand e vorba de programatori... daca dau kix (SI DAU... NO SHEET) atunci firma o sa piarda bani, OMG, de aia nu mai ploua, si OMG, iar vine canicula ca nu mai ploua

daca nu esti in stare sa vezi diferenta, nu mai am nimic de zis tongue

Răspuns utilizator avertizat
| Den1sa a răspuns:

Parintii mei sunt in domeniul IT la fel si multi cunoscuti de ai mei si pot spune cu certitudine ca se imbraca exact ca un om obisnuit, aranjat binenteles, sunt niste haine basic dar stilate

| Feri5 explică:

Sincer, am căutat, dar nu am găsit...