|

O clientă doreste sa cumpere parizer, dar nu stie sigur de care. Ca vanzator, cum o poti ajuta?

1. Intreband-o de care prefera:de pui, de porc

2. Ararandu-i locul in care avem prezentat in vitrina asistata

3. Oferindu-i sa deguste

4. Recomandandu-i un produs aflat in promotie, daca exista

5. Spunandu-i ca depinde de gustul fiecaruia, deci nu-i putem recomanda ceva anume

6. Prezentandu-i sortimentatia disponibila





Cine stie sa ma ajute cu aceasta intrebare? Am incercat toate variantele posibile. Multumesc!

3 Raportează Evaluează
3 răspunsuri:
| a răspuns:

Un vanzator adevarat ar parcurge toate cele 6 trepte.

Probema este ca, daca nu are marfa BUNA, n-ar mai vinde nimic din parizer, fiindca odata explicat clientului ce contine, el ar fugi fara sa se intoarca... big grin

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

I-as recomanda sa cumpere altceva decat parizer.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

In primul rand, parizerul este doar de vita, deci, variantele porc si pui, nu sunt posibile. Dar vine in 2 forme: parizer cu ciuperci si fara ciuperci.
Asadar, ii arati cele 2 sortimente in galantar si o intrebi pe care-l prefera.
Salamul nu se degusta, ca nu suntem la piata de tarani, sa degustam branza.
Unui client nu-i spui niciodata ca gustul difera si nu-i putem recomanda ceva anume. Mai bine taci din gura, decat sa spui asa ceva.

Dupa ce ai servit-o, o intrebi respectuos daca mai doreste altceva, fara sa incerci sa-i bagi pe gat produse promotionale sau marfa nevanduta din galantar. Clientul se simte stanjenit si pleaca, pe viitor ocolind magazinul.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează