| CelCuOchiiCăprui a întrebat:

Pe bune acum, merită să faci Facultatea de Medicină, să devii medic?
Sunt din Bacău și părinții mă tot pisează să urmez calea medicinei. Chestia e că eu iubesc filologia și nu prea am har și pasiune pentru științele exacte, precum biologia și chimia.
Voi ce părere aveți?

Răspuns Câştigător
| Supainstant a răspuns:

Am avut un prof de anato care considera ca e mai bine sa vii de pe filo (nu sunt neaparat de acord, poti sa vii de pe vrei tu). Eu de exemplu eram bun la matematica, eram obisnuit sa gandesc problemele, sa caut metode de rezolvare si sa memorez foarte putin. Asta mi-a facut mult rau la inceput. La medicina trebuie mai intai sa iti insusesti volume mari de cunostinte (care nu sunt neaparat "logice", sunt asa cum au fost descoperite, nu poti sa deduci tu ca majoritatea trombilor in fibrilatia atriala se formeaza in auriculul stang, ca anticoagulantele orale trec bariera fetoplacentara, ca tricepsul se insera pe olecranul ulnei, ca 1/1000 batrani fac tromboza venoasa/trombembolism anual, ca presiunea partiala a CO2 in sangele arterial trebuie sa fie 40 mmHg) si de-abia in timp, odata ce ti se par firesti, poti sa te joci de-a doctorul care da diagnostice si alege tratamentul optim. Si chiar si atunci apar ghidurile de buna practica pe care iarasi trebuie sa le memorezi ca atare. E un domeniu dragut, dar, in ciuda a ceea ce cred toti parintii, nu zburda nici aici niciun caine cu niciun covrig in coada

| CelCuOchiiCăprui explică (pentru Supainstant):

Eu sunt tare la memorat chestii... Știu și acum definiția secundei atomice, pe care am învățat-o acum câțiva ani buni, de exemplu. Dar la gândire logică... meh. Iar ca medic trebuie să gândești logic, nu?

| Supainstant a răspuns (pentru CelCuOchiiCăprui):

Nu chiar, trebuie sa recunosti pattern-uri. Un pacient cu o asociere anume de simptome trebuie sa te duca cu gandul la afectiunile care se manifesta de obicei asa. Nu e chiar o filosofie. Si multe demersuri diagnostice sunt deja standardizate.

4 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Du-te acolo unde te trage pasiunea ta, ca nu merita sa faci ceva ce nu-ti placesi nu vei profesa niciodata.

Vorbesc din experinta mea de viata, unde parintii m-au fortat cumva sa fac o facultate pe care au vrut-o ei, dar mie nu mi-a placut. Dupa ce am terminat-o, am facut ce am vrut eu si uite, sunt peste 30de ani de cand profesez cu drag meseria pe care mi-am ales-o singura, ulterior.

Nu fa ca mine si nu pierde timp inutil, pentru ceva ce tie nu-i place. Parintii tai au avut ocazia sa faca ce au vrut cu viata lor, acum este randul tau sa alegi SINGUR ce vrei sa faci in viata ta.

| Brizbriz a răspuns:

De meritat merita, dar daca nu ai chemare, s-ar putea sa iasa varza, adica sa pierzi ani buni si sa vezi ca nu poti face fata sau mai rau, CHIAR URASTI ideea