|

Pe timpul verii as dori sa lucrez in UK sau Belgia, dar sunt inca minor am 16 ani, as gasi un loc de munca de sezonier sau cu jumatate de norma daca am facuta imputernicirea pe un rezident al acelei tari? Daca da imi puteti da ceva site-uri cu acele locuri?

5 Raportează Evaluează
5 răspunsuri:
| a răspuns:

In UK categoric nu se mai poate, din cauza iesirii din Uniunea Europeana, nimeni nu se complica sa mai angajeze romani, cu atat mai mult sa faca acte pentru un minor, unde trebuiesc platite niste asigurari sociale si de protectie, speciale.
Cat despre Belgia, iarasi, trebuie vazuta legislatia, desii pentru minori, in toate tarile din lume sunt conditii speciale.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Poti sa muncesti de la 16 ani dar avand in vedere faptul ca esti minor si o sa ai nevoie de muuulta hartogaraie nu stiu daca se complica cineva sa te angajeze pe tine. Cat despre site-uri, nu te duce daca nu ai ceva sigur, sau o agentie/firma cu care sa fi mers o ruda sau un prieten apropiat si sa-i fi mers bine, altfel risti sa iei o teapa de zile mari sau sa vi inapoi dupa ce muncesti o vara cu mai putini bani decat ai plecat.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Poti sa lucrezi in uk pe undeva la 6 lire pe ora daca esti minor.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Esti inca minor si nimeni nu te poate angaja legal! Adica de ce s-ar complica sa faca o tona de formulare pentru cele doua luni pe care poate le lucrezi tu acolo? Daca iti permiti un drum pana acolo du-te, ca sa te obisnuiesti cu limba si locurile, dar de lucrat slabe sanse...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Hei, cred ca se poate, dar inca ai 16 si nu cred ca o sa poti munci. Nici in Romania nu ai voie sa muncesti daca ai sub 18 ani. Oricum, sa nu te duci niciodata in strainatate la locuri de munca de pe internet. Sunt oameni care au fost luati ca sclavi, omorati, etc. Cel mai bine e sa-ti cauti ceva de munca in Romania, la o livada, la o spalatorie etc. Sper ca te-am ajutatwinking

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează