|

Poți deveni antrenor de Fitness doar cu anumite cursuri? Sau îți Trebuie facultate de fizica și sport? Funda

2 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Ce studii trebuie să urmezi pentru a ajunge instructor fitness?

Prima variantă ar fi aceea de a fi absolvit Academia Naţională de Educaţie Fizică şi Sport. Asta ţi-ar asigura prezenţa calificată într-o sală fitness, pe lângă, să spunem, şi meseria de profesor. O altă variantă ar fi să te înscrii la una dintre şcolile ce oferă cursuri de formare instructori fitness, cursuri recunoscute de Ministerul Învăţământului, Ministerul Muncii sau/şi cu recunoaştere internaţională.

https://sanatate.acasa.ro/fitness-aerobic-6/cum-poti-sa-devii-instructor-acreditat-de-fitness-199249.html

1 răspuns:
| a răspuns:

Cum sportul a devenit tot mai important pentru cei care doresc să aibă un stil de viaţă sănătos, şi sălile de fitness au ajuns afaceri tot mai profitabile în ultimii ani. Aparatele cardio şi fitness, serviciile şi facilităţile oferite, locaţia, dar şi instructorii fitness au un rol hotărâtor atunci când decidem să mergem la o sală de sport. Odată cu dezvoltarea acestui domeniu, a crescut şi cererea de instructori fitness, acei antrenori specializaţi care ne îndrumă şi ne oferă consultanţă sportivă, motivaţională, nutritivă, dar şi informaţii preţioase cu privire la cele mai eficiente antrenamente.

Tocmai de aceea, tot mai mulţi pasionaţi de sport îşi doresc să se îndrepte spre această profesie, îmbinând astfel utilul cu plăcutul. Cu toate astea, drumul nu este atât de uşor pe cât ar crede unii. Pentru a fi instructor fitness nu este suficient să ai o condiţie fizică bună şi să fi citit câte ceva despre corpul uman şi antrenamentele fizice.

Iată mai jos câteva dintre cele mai importante informaţii referitoare la sarcinile, calităţile, dar şi etapele pe care trebuie să le parcurgă un instructor fitness în devenire.

Care este rolul unui instructor fitness?

Cel puţin la nivel teoretic, instructorul fitness are numeroase atribuţii. Este adevărat că, în unele săli de sport, acesta nu şi le însuşeşte pe toate, dar sălile de fitness serioase angajează instructori instruiţi şi capabili de a atinge toate punctele importante de pe fişa de lucru. Aşadar, un instructor fitness trebuie să supravegheze antrenamentele celor prezenţi în sală, să îi consilieze şi să îi motiveze pentru ca aceştia să îşi ducă la bun sfârşit obiectivele sportive. La întâlnirea cu un nou membru al sălii de sport respective, ar fi indicat ca instructorul să aibă o mică discuţie cu acesta în care să afle eventualele accidentări, boli sau alte date importante. Pe lângă aceste cerinţe generale,...2012 - 2216 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează