|

Salut! A mai observat cineva ca mai nou la privat se lucreaza pe un program de 9 ore si jumatate? Spre exemplu la birou in loc de vechiul program de la 8 la 4 cu jumatate de ora pauza sau cel de la 8 la 5 cu o ora pauza, s-a implementat cel de la 8 la 5 si jumatate tot cu 1 ora pauza.Cum vi se pare? Avand in vedere ca in fisa postului apar 8 ore iar tu muncesti 8 ore si jumatate dintr-un total de 9 ore si jumatate din cat petreci acolo.Asta inseamna ca muncesti in plus 2 ore jumate pe saptamana gratis.

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| a răspuns:

Caută să te dezvolți continuu. Patronii români care s-au născut pe timpul lui Ceaușescu au rămas cu acea mentalitate comunistă. Prin atitudinea lor ostilă față de angajați, ei dovedesc că le lipsesc posibilitatea dezvoltării propriilor neuroni. Nu dau doi bani pe astfel de patroni. Dacă li s-ar oferi ocazia ei nu s-ar da înapoi să pună mâna pe bici. Eu niciodată nu m-am dat înapoi să le reproșez defectele profesionale care mă afectau în mod direct, chiar dacă banii mei erau în mâinile lor. Din 5 patroni la care am lucrat, 2 au intrat în insolvență.
Profitul unei firme, durabilitatea ei, este strâns legată de plăcerea angajaților de a lucra la firma respectivă, de condițiile de muncă.
Tu nu te vei dezvolta decât dacă ai pleca de acolo. Caută deci să te dezvolți mai mult și mai mult, până când vei găsi firma la care îți va plăcea să lucrezi. Atunci vei găsi satisfacție.

6 răspunsuri:
| a răspuns:

Nu este normal dar asa sunt patronii de la privat.

| a răspuns:

Buna!

Programul meu este de la 8 la 17, adica 9 ore. Teoretic programul de lucru este de 8 ore si o ora pauza. Probabil patronii care au hotarat asta au trecut pauza de masa de o ora jumatate, considerand si pauzele de tigara, sau ceva de genul. Oricum o tampenie. La privat se cam prostesc pe fata angajatii. Cu cat lucrezi mai mult si pe moca, esti bun, cand te impui putin, patronul te vede cu alti ochi.

| a răspuns (pentru Georgiana0216):

La fiecare ora de lucru trebuie sa existe 10 minute pauza. Ca nimeni nu poate sa munceasca incontinuu 4 ore fara pauza de odihna, toaleta, si apoi alte 4 ore.
Ora de la scoala este de 50 de minute.
Ora de la scoala de soferi este tot de 50 de minute.
Nici boul nu trage la caruta 4 ore incontinuu.

siriusblack98, in locul tau as face o vizita la fortele de munca pentru mai multe informatii. Ora de lucru trebuie sa fie de 50 de minute.

| a răspuns (pentru anonimg):

Teoretic, dar la privat altfel stau lucrurile. Am o ora pauza, teoretic, dar daca seful ma vede ca la ora mesei frec menta si trag de timp, ma atentioneaza. Nu e ok ce face, dar asa sunt privatii. Angajatul sa munceasca, ca un robot daca se poate.

| explică (pentru Georgiana0216):

Din pacate pauza de masa este de numai 30 de minute iar acele 30 de minute reprezinta toata pauza pe ziua respectiva.Adica 9 ore de munca la un contract de 8 ore.Cum zic ceva, stiu sigur ca usa este a mea.

| explică (pentru anonimg):

Iti multumesc pentru raspuns