| Nudamnume a întrebat:

Salut.Am o intrebare care ma framanta de ceva timp. Vreau sa ajung politist criminalist si nu stiu ce profil ma ajuta si liceu si facultate...intelegeti voi,mai exact nu stiu ce cursuri sa urmez pentru criminalistica, mentionez ca sunt clasa a opta.Cine ma poate ajuta ii dau funda!

Răspuns Câştigător
| RareşTPUro a răspuns:

Dacă într-adevăr vreţi să îmbrăţişaţi această ramură ştiinţifică a poliţiei, sfatul meu este să vă documentaţi bine înainte să faceţi acest pas. Puteţi merge să cereţi informaţii şi la Serviciul Criminalistic din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie din judeţul în care locuiţi. Poate vă schimbaţi părerea şi vă lansaţi în viaţă de pe alte piste care vă reprezintă mai mult. Sau poate chiar sunteţi viitori mari criminalişti, nu vreau să vă influenţez în luarea deciziilor ci doar să ma asigur că cunoaşteţi „rigorile" acestui job.
Poate sunteţi buni chimişti, geneticieni, sau biologi sau aveţi într-adevăr înclinaţii spre o anumită ramură a criminalisticii, în domeniul expertizelor criminalistice, portret robot (Imagetrak), dactiloscopie (AFIS), poligraf, IBIS, cercetarea la faţa locului..etc., eu vă doresc multă baftă şi vă prescriu mai jos o „reţetă", a succesului sper, pe care ar trebui să o urmaţi pentru a vă trata de sindromul Horatio si a pătrunde în tainele criminalisticii veritabile.
Ca să ajungi criminalist trebuie să urmezi următorii paşi şi să fi înconjurat de mult noroc:
Se ia un tânăr cu perspective şi se trece obligatoriu printr-o şcoală de poliţie. Poate fi Academia de Poliţie, Şcoala de agenţi de poliţie de la Câmpina sau cea de la Cluj. Mai departe intervine hazardul, trebuie să ai noroc ca în respectiva şcoală de poliţie să se facă o calsă sau mai multe cu profil criminalistic. Acest lucru depinde de sitauţia operativă din întreaga ţară. În urma unei analize bine documentate, înaintată către aparatul central, de fiecare Serviciu Criminalistic Judeţean, analiză ce cuprinde disponibilitatea funcţiilor (dacă acestea există), se va lua sau nu decizia înfiinţării unei clase de criminalistică. În această clasă se va intra tot în urma unui examen.
Îmi place să spun lucrurilor pe nume, de aceea vă informez...

6 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Politist e una, criminalist e alta iar criminolog este tot alta. Asa ca decide-te ce vrei sa faci.

| RareşTPUro a răspuns:

Nu ieşi poliţist după liceu, indiferent de liceu.
Trebuie să termini un liceu oricare, şi saăpromovezi examenul de bacalaureat.
Apoi, pentru agenţi sunt şcoli de agenţi la Campina si Turda (sau Campia Turzii), iar pentu ofiţeri este Academia de Poliţie.

| Nudamnume explică (pentru RareşTPUro):

Stiu ca nu ies politist dupa liceu dar intrebarea mea era "cum devin CRIMINALIST" asta ma intereseaza.Adica vreau sa lucrez intr.un laborator criminalistic, sa investighez crime, nu un politist simplu.

| WholeWorldTeam a răspuns:

Cel mai ok ar fi ca la liceu sa mergi la un profil de fililogie, deoarece acolo afci istorie mai mult si daca esti atent o sa te ajute cand o sa dai la academie.Conditia e sa iti iei bacul.

| Athée a răspuns:

Profil - Filologie sau stiinte sociale.
Academia de politie.
Informeaza-te de restul lucrurilor din locuri sigure!

| alexbestt a răspuns:

La liceu te poti inscrie la un profil de stiinte sociale si apoi sa faci academia de politie