| MihaiSilviuIosif a întrebat:

Salut!
Am terminat liceul si am luat si bacul (cu o nota de 6.53) dar nu m-am dus la facultate pentru ca nu am stiu ce vreau sa profesez asa ca nu m-am dus ca sa nu pierd niste bani anapoda.
De 2 ani ma tot gandesc ce vreau sa fac cu viata mea si ce as vrea sa profesez si acum o luna si ceva discutand cu familia, unchiul si diferiti prieteni m-am decis ca as vrea sa profesez in IT.
Unchiul meu mi-a sugerta sa ma apuc acum de un curs de Administrator Network de la Link Acandemy pentru a ma asigura daca imi place sau nu. Cursul te invata mai mult decat sa administrezi reteaua unei compani. De cand sunt eu mi-a placut sa repar si sa construiesc calculatoare si sa invat lucruri noi atat software cat si hardware.
Acum eu vreau sa fac si o facultate pentru a putea sa imi maximizez sansele de a intra intr-o companie buna dar nu stiu ce facultate.
Am fost la profil de uman si nu am facut matematica mai deloc dar sunt hotarat sa fac meditatii pana la inceperea facultatii.
Mi-am dat seama acum ca fara matematica nu fac nimic si sunt determinat sa invat dar nu stiu pentru ce facultate sa invat.
Ce facultate imi sugerti care imi permite sa intru chiar si cu o nota mica in bac si care imi permite sa pot creste si in alte ramuri ale IT ului pe viitor?

8 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Exista doua facultati mari si late
-mate-info
-automatica si calculatoare.

Prima se axeaza strict pe soft, a doua cuprinde si partea de hardware, automatica, micropocesoare etc etc.


Ce trebuie sa stii e ca la ambele ai nevoie de nivel M1 de matematica ca sa faci fata cel putin in primul an.

| mihai69 a răspuns:

Există și facultatea de informatică economică în cadrul ASE.
Dar și acolo o să fie nevoie de mate. Nu chiar ca la Politehnică sau Universitate, dar oricum... plus statistică și alte chestii.
Studiază atent ce curriculă au toate variantele și alege-o pe cea care se mulează cel mai bine pe cunoștințele tale. La terminare, vei știm cam aceleași lucruri în IT, te vei specializa mai mult ulterior, la master și apoi la primul job.

| dullcat a răspuns:

Buna.E de laudat ca nu te-ai aruncat cu capul inainte si nu te-ai apucat de o facultate impins de la spate de parinti, doar asa ca sa fie acolo.Intereseaza-te de admiterea pentru toate facultatile din tara, deoarece va fi aiurea fara materiile de bac de la profil real. Abia dupa aceea iti alegi facultatea si vezi daca ai sanse.Sunt persoane care aparent au invatat pe cont propriu si au profesat in IT, nu le-a cerut nimeni diploma de facultate.Plus, aceasta e doar o baza de la care pornesti, iar cand te angajezi trebuie sa mai inveti si altele, nu garanteaza deloc aceasta institutie ca stii tot ce ai nevoie cand absolvi.Profita si de internshipuri daca se iveste ocazia.Succes.

| Frank51 a răspuns:

Automatică, calculatoare, ingineria sistemelor, mecatronica, oricare facultate care combină informatică și inginerie. Eu în prezent sunt Inginer de sistem, exact ceea ce dorești să profesezi. Îți recomand pe lângă facultate să faci o acreditare Microsoft azure, una aws, și una devops.

| MotoBlitz a răspuns:

Ce profil ai avut în liceu? Ce cunoștințe ai în domeniu? Depinde de matematică, nu trebuie m1 neapărat, dar m2 minim și informatica e principalul tău inamic, e greu să înveți c++, c#, HTML, JavaScript, etc. fără școală. Și IT-ul cu reparatul calculatoarelor se numește inginer IT-ist și e greu să te angajezi doar să repari la componente calculatoare, trebuie să știi să le depanezi, codifici, decodifici, etc. Gândește-te că trebuie să te lupți cu cei care au făcut mate-info și ăia știu totul de la A-Z, îți spun din proprie experiență. Facultatea pe care trebuie să o urmezi este cea de Informatică și e super grea dacă nu ai dat BAC-ul la mate m2. Aștept să îmi răspunzi la întrebări ca să pot continua discuția!

| MihaiSilviuIosif explică (pentru MotoBlitz):

1.Pai profilul a fost Social (Romana, Istorie, Geografie, etc )
2. Stiu sa construiesc un calculator si sa decopar ce nu merge la el, ce resurse necesita calculator de care ai nevoie pentru taskul dorit, stiu sa instalez sistemul de operare si sa il pregatesc.
3. Custul le care il fac acum este doar pentru a imi schimba locul de mumca dar stiu ca te invat mult mai mult in cursul ala decat sa depanezi si sa pregatesti calculatoare.
4. Ar trebui sa fac meditaii pe metematica m2 si informatica ca sa am o sansa?
Multumesc mult ca ma ajuti.


Nu am foarte multe cunostinte dar sunt foarte atras de asta si invat super repede.

| MotoBlitz a răspuns (pentru MihaiSilviuIosif):

Dacă vrei să ai o diplomă în domeniu, ceea ce e esențial dacă vrei să fi recunoscut cu adevărat, trebuie să faci neapărat meditații m2 și programming ca să intri la o facultate de informatică

| wahaha a răspuns:

Mhm