| utilizator001 a întrebat:

Ce acte sunt necesare pentru depunerea unui CV? Cand il depun este necesara si atasarea unor copii cu buletinul sau diplomele mentionate ori acestea trebuie doar cand sunt chemat la interviu? Lamuriti-ma va rog, ce trebuie sa mai am pe langa CV.
P.S. Pot sa ma inscriu pe un post pentru care inca fac scoala pentru diploma? Ca de exemplu, mecanic, asistent, ucenic al unei scoli de profesie in general.
Ofer funda!

Răspuns Câştigător
| Andrei_Scinteie_1989 a răspuns:

Toată lumea cere un CV deoarece in acesta completezi toate detaliile despre tine si pot face mult mai ușor o comparație intre toți cei care iși doresc acel post. Celelalte acte ți se vor cere în momentul cand vei fi ales pentru a putea să iți facă un contract.

4 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Cv se depune fara alte acte. Respectivele acte se depun abia la semnarea contractului

| sierra1 a răspuns:

De obicei, un CV este însoțit de o scrisoare de intenție.

Pentru că CV-ul este apropae standardizat, mă opresc asupra celui de-al 2 lea document. Pentru a avea succes la angajare, ține cont și ca următoarele să existe în cuprins

1. IDENTIFICAREA: atât identificarea expeditorului cât şi cea a destinatarului trebuie să fie cât se poate de complete.
În cazul în care scrisoarea este trimisă în format fizic, datele de identificare ale angajatului sunt trecute în partea de sus (nume, prenume, adresă de domiciliu, adresă de mail, nr. de telefon), iar în situaţia în care acerasta este trimisă în format electronic, aceste elemente sunt trecute la finalul scrisorii, în semnatură.

2. INTRODUCEREA: este foarte important ca în partea de introducere a scrisorii să te identifici, să expui motivul care te-a determinat să trimiţi această aplicaţie, să precizezi foarte clar recrutorului postul vizat şi sursa prin care ai aflat de disponibilitatea jobului respectiv.

3. CUPRINSUL: este partea cea mai importantă a unei scrisori de intenţie, în cel mult două paragrafe trebuind să atragi atenţia angajatorului şi să-i stârneşti curiozitatea. În cuprins trebuie să motivezi ce te-a determinat să aplici pentru această poziţie şi care sunt competenţele şi experienţa ta care corespund profilului solicitat. Încearcă să fii cât mai succint şi să nu exagerezi. Nu repeta informaţiile existentte deja în CV, formulează fraze concise şi încearcă să foloseşti un limbaj profesional.


4. ÎNCHEIEREA: În ultimul paragraf formulează concluziile şi arată-ţi disponibilitatea pentru o viitoare întrevedere. Nu uita să mulţumeşti destinatarului pentru atenţia acordată şi încheie folosind o formulă profesională, neutră; „Cu consideraţie,"; „Cu stimă"; „Cu respect"; etc.

| MihaiNicu23 a răspuns:

Depui doar cv, mai tarziu vei veni la interviu, abia dupa ce te accepta vei aduce restul actelor.