| florin926481f a întrebat:

Salut,
Cine îmi poate spune programul unui militar?
-cat timp petrece la baza si cat timp acasa?
-cate zile pe saptamana lucreaza?
-daca are un program fix sau poate fi chemat oricand etc.

Răspuns Câştigător
| Salontanul a răspuns:

Eu am fost la Sibiu la fortele terestre, specialitatea infanterie. https://www.armyacademy.ro/ Si mie mi-ar fi placut la aviatie dar am facut liceul la sectia uman (stiinte sociale cum se zice astazi) si mi-a fost greu si la infanterie sa intru. A trebuit sa invat algebra de real, singur. La arme tehnice era atat de greu examenul la mate-fizica incat nici nu mi-a trecut prin gand ca pot sa incerc, macar. In timp am lucrat 3 ani si la antiaeriana. Mi s-a parut o arma atat de frumoasa ca mi-a parut rau ca m-au mutat (cand m-au avansat nu mai aveam loc la ei). Ca sa pot sa raman ar fi trebuit sa dau examen la ei si iarasi m-a impiedicat matematica si fizica. Daca, insa, as putea-o lua de la capat si sa stiu ce stiu acum, nu m-ar deranja sa am acelasi parcurs. Imi pare rau ca am imbatranit si nu o pot lua de la capat! Acum este si mai usor. Sunt alte examene, este alta tehnica, e mai frumos! Daca crezi ca esti perfect sanatos si te pricepi la partea reala a scolii, succes!

5 răspunsuri:
| Salontanul a răspuns:

E buna gluma! "Program" la militari? La armata stii cand te duci dar nu stii cand vii. Stuatiile sunt des schimbatoare. In principiu ai 8 ore de munca si serviciile. Serviciile sunt de 24 ore. Dar mai sunt trageri, aplicatii, etc. Si pentru ca esti platit 24 din 24 poti fi chemat oricand. Am primit alarma la si la ora 23:00 si la ora 02:00 si la ora 05:00. Am plecat la alarma la ora 05:00 si m-am intors acasa in ziua urmatoare la pranz.

| florin926481f explică (pentru Salontanul):

Ai fost in armata?
Daca da unde?

| Salontanul a răspuns (pentru florin926481f):

Am 27 de ani de armata la unitati din Bihor, Brasov si Hunedoara. Sunt ofiter in retragere de la 2 iunie. Pana atunci am fost in rezerva.

| florin926481f explică (pentru Salontanul):

La ce forta?(fortele aeriene, terestre, navale)
Nu stiu, daca puteti sa mi ziceti daca merita sa fac academia forte terestre/aeriene tinand cont ca ma atrag foarte mult mai ales fortele aeriene si chiar imi doresc foarte mult...si am inteles ca se da admitere la mate si de aceea am si ramas la mate-info, cu gandul ca, candva poate voi da la academie

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Lucrează ca orice angajat, cu zile libere și concedii conform codului muncii. Dacă unitatea militară este în localitatea unde își are domiciliul, își petrece timpul liber când nu este de serviciu acasă cu familia.
Dar poate fi chemat oricând, la orice oră. De aceea are pregătit un sac de voiaj pentru asta.