| AndreySebY123 a întrebat:

Salut! Imi poate spune cineva cum este programul unui ofițer în armata. Adica la cât pleci la cat te întorci cand ai liber etc. Dar al unui ofițer in poliție?

9 răspunsuri:
| Salontanul a răspuns:

Programul? Militarul nu are program. El este platit 24 din 24. De aia are solda mare si sar prostii de civili (care sunt prosti, nu toti), care lucreaza doar 8 ore si spun: "Ce, ba? Aveti pensii nesimtite!". In rest intri dimineata la ora 07:00 si pleci (teoretic) la ora 15:30. Acum depinde si de unitate si de functie. Unii lucreaza numai in ture 24 ore cu 72 ore liber. Altii lucreaza cate o saptamana. Marinarii pleaca pe mare si saptamani intregi. Nu este o regula. Eu, 4 ani de zile, am avut o functie in care intram la 07:00 si plecam seara la ora 20:00 sau chiar 24:00. Majoritatea pleaca la 15:30. Cand intri de serviciu intri astazi la ora 07:00 si mai iesi a doua zi la ora 09 sau 10:00. Dupa serviciu ai o zi libera si ziua in care ai iesit daca este sambata sau duminica. Ofiterul de politie este mai lejer si nu prea fac de serviciu decat la esaloane mari: judet sau la Bucuresti. La ei nu ma pricep prea bine ca este alta ciorba.

| AndreySebY123 explică (pentru Salontanul):

Ok mulțumesc! Ma tentează sa ma mut in Elveția (sa am cetățenie) si sa fac acolo o cariera în armata. Ca acolo e mai ok. Crezi ca e bine ceea ce vreau sa fac?

| Salontanul a răspuns (pentru AndreySebY123):

Habar n-am cum este la ei! Din cate am inteles ei dau garda papei si serviciul militar este de 3 luni, obligatoriu, cu 7 rechemari pana la 32 de ani. Probabil ca sunt alte reguli! Nu ma pricep. Banuiesc ca este o solda mai buna!

| AndreySebY123 explică (pentru Salontanul):

Ok mulțumesc!

| Zuzu1991 a răspuns (pentru AndreySebY123):

Elvetia e singura tara din lume a carei militarie o respect, nu, nu respect nici pe aia americana unde sunt o tona de tampenii, de gen vezi sute de copii morti si cand raportezi ajungi sa fi phootoot de toti pentru ca nu vor sa recunoasca oficial ca au comis-o

la Elvetieni nu numai ca se face armata cum trebuie, dar dupa ce termini armata pleci cu arma acasa si de aia e a doua tara din lume ca numar de arme pe cap de locuitor, SI cea mai responsabila din lume (la americani, tot al doilea imbecil care pune mana pe o arma, crede ca i se datoreaza "respect" d'aia)

deci, daca poti, go go go go, ca meritawinking

| AndreySebY123 explică (pentru Zuzu1991):

Ok mulțumesc! Știam chestia cu arma ca am fost și la scoala acolo dar nu mi-a plăcut ca nu am stiut franceza (eram mic) dar cred ca o sa ma întorc.

| Zuzu1991 a răspuns (pentru AndreySebY123):

Cu placere, succes!

| CodrutElian1990 a răspuns:

Are dreptate Salontanul. Dar mai este ceva: stiti ca atunci cand se calculeaza venitul zilnic - ex. concediu fara plata pentru studii - venitul lunar se imparte la zile calendaristice, nu la zile lucratoare? Concediul militarului este format din 25 de zile calendaristice pana la 10 ani vechime si 30 zile calendaristice pentru vechime peste 10 ani. Daca pica un concediu de sarbatori ai 15 zile lucratoare daca ai sub 10 ani vechime.
Unde mai pui aplicatiile, tragerile, taberele etc. pentru care "poti" beneficia de 1-2 zile libere daca actiunea este mai mare de 5 zile. Iar in aplicatii dormi cam 3-4 ore in 24 de ore. Daca ai conditii sa dormi.

| CodrutElian1990 a răspuns:

Cred ca ai dedus ca programul unui militar este de zile calendaristice, nu zile lucratoare.