Întrebare recomandată | Adreeann a întrebat:

Salut.
In momentul de fata sunt pe clasa a 10-a la profilul de Stiinte Sociale.
Recent m-am tot gandit la ce facultate o sa vreau sa merg, dar totusi sunt nedumerit din cateva motive.

Chiar daca eu sunt la profil Uman, as vrea sa intru la o facultate de profil Real, mai exact la FFUB (Facultatea de Fizica a Universitatii din Bucuresti).
Stiu ca o sa fie incredibil de greu pentru ca e diferenta enorma intre fizica de la Uman si Fizica de la Real, dar totusi, vreau sa incerc. Sunt motivat, nu mi-e greu sa recuperez ce am pierdut / sa invat fizica dupa ore (meditatii, etc.).

Am cateva intrebari legate de ce am scris mai sus.
1. Din cate stiu eu, profilul la care esti nu influenteaza optiunile pe care le ai cand vine vorba de admitere la diferite facultati, profilul doar te pregateste pentru facultate (Real/Uman). Ce conteaza mai exact cand vine vorba de admitere la facultate? Nota de la Bacalaureat si nota de la examenul de admitere?

Nu sunt eu foarte informat despre admiterea la facultate, deci:
1. Exista vreo taxa de admitere (o suma pe care trebuie sa o platesc ca sa intru la facultatea respectiva.)?
2. Daca chiar exista o taxa, aceasta trebuie platita in fiecare an?

Multumesc happy

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| ABCD122 a răspuns:

1. Depinde. Unele facultăți iau in considerare doar nota de la examenul de admitere, altele iau și bacalaureatul in considerare. Trebuie sa te uiți pe site-ul facultății.
2. Cred că te referi la faptul că intri la taxa și trebuie sa plătești facultatea. Da, exista o astfel de taxa dacă intri pe ultimele locuri rămase. Ea trebuie plătită pe semestru sau pe an. La facultatea la care sunt eu, costa 1400 de lei un semestru. Însă dacă inveti foarte bine in facultate, vei trece la buget și nu va mai fi nevoie sa plătești facultatea. Sa zicem ca intri la taxa. In primul semestru plătești suma pe care o ai de plătit, te pui și inveti foarte bine, ai note mari și vei trece la buget. Dacă ești la buget, nu plătești nimic.

1 răspuns: