Sfat general despre "cariera": schimba ori de cate ori simti ca e momentul. Mai ales cand e vorba de pozitii fara studii. Eu am schimbat foarte multe, si am avut surpriza sa fiu bun la multe dintre ele, la care in adolescenta nu m-as fi gandit vreodata. Asta te dezvolta foarte mult, si nu profesional, cat personal/social.
Despre mecanica auto: eu am invatat asta prima data (inca de la inceputul liceului, in timpul liber). Din pacate, nu m-am putut intretine calumea din domeniul asta. Pare banos, dar nu prea este, decat daca ai clienti foarte buni (pe care nu ii gasesti in orice zona), sau esti genul mai ciubucar/smenar, si jecmanesti clientii, sau practici adaosuri sau alte smecherii. Eu am experienta + atelierul meu "superdotat"; nu mai primesc nici un client, pierd timp si bani daca practic meseria. Castig mai bine in productie. Mult mai bine.
Proprietarii de service-uri ma cunosc si ma abordeaza mai mereu sa merg la ei: nu-mi pot oferi salariu echivalent cu cel din fabrica, ca sa nu mai vorbim de beneficiile extra pe care le-as pierde, plus lejeritatea jobului din productie, versus stresul, frigul si mizeria de service.
Te sfatuiesc totusi, sa incerci ce vrei. Nu te teme sa schimbi, dar pregateste vreo 3 alternative, cand faci schimbarea. Eu asa fac, am mereu cel putin 3 locuri in care sunt pregatit sa ma angajez "fulger", in cazul in care as ramane fara job, sau as considera ca e necesar sa-mi dau demisia.
Cele "3 locuri" ale mele de acum, ar fi 4:
1. Hotelul la care am lucrat cel mai mult; am lasat impresie buna, am plecat fara scandal, si mi-ar gasi un post pe oriunde.
2. Logistica sau productie in Olanda; am fost, am si inregistrare la ei in tara, incep munca imediat.
3. Service in zona Clujului, mi-am atins cateva antene pe acolo, pare zona buna pentru servicii de genul
4. Service-urile care ma stalkeresc de mult; decat nimic, mai bine 3000 de lei garantati, plus buzunarele pline de tips.
Repeți aceeași întrebare de vreo 6 luni... Am înțeles, nu-ți mai place ce faci și vrei o schimbare. Dar când ai de gând să faci și ceva concret în privința asta?
Îmi răspunzi și mie la intrebari? Am argumente cu care putem sa dezbatem teorii! Îți promit ca nu iti mai dau nefolositor și eronat la răspunsuri! Hai, vrei sa ne împăcam?
Cred că ți-am mai spus de zece ori: Ceea ce tu numești "argumente" și "teorii" sunt doar niște flatulențe mentale care nu merită a fi discutate. Nu știu de ce nu ești capabil să înțelegi acest răspuns simplu.
Dar mi-am mai răspuns la niște întrebări! Haide! Mi-ai citit toate întrebările? Promit ca nu îți mai dau nefolositor și eronat la răspuns!
"am incercat tot felul de joburi cum ar fi: munictor necalificat in fabrica, lucrator comercial in profi etc."
Si ce nu a mers? De ce nu ai ramas acolo?
Ca sa întrebe un prost ca tine
Merci. Dar prostul asta nu traieste pe spinarea nimanui. Se descurca singur si chiar excelent.
Degeaba, tot imi bag *** in gura ta
Da gura ma-tii nu-i mai aproape?