| Tiba_Alin_1992 a întrebat:

Salut! Sunt în anul 3 la facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației. Am urmat modulul pedagogic însă nu îmi este clar ce pot preda cu el, am văzut mai multe variante pe internet... Ba că pot să predau matematică și fizică copiilor până în clasa a 8a, ba că pot să predau numai materii de modul în licee tehnologice.Mie mi-ar plăcea să predau fizică copiilor de la școala din satul unde m-am născut, dar am înțeles că am un minim de 18 ore pe care trebuie să le cumulez pe săptămână sau ceva de genul. Fizica facandu-se din clasa a 7a, câte două clase pe an, 4 ore. Ar însemna să fiu profesor la vreo 4-5 școli din mediul rural și să merg la câte una pe zi sau ceva. Puteți să mă lămuriți putin?

4 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

"Ar însemna să fiu profesor la vreo 4 5 școli din mediul rural și să merg la câte una pe zi sau ceva"

da, corect, așa ar fi

| GabiDumitrescu a răspuns:

Daca faci ETTI si vrei sa iti distrugi restul vietii ca profesor... mai bine faceai naibii geografie sau istorie. Te inscriai si intr-un partid, viitorul suna bine. Daca vrei sa predai fizica, de ce nu te-ai apucat sa faci facultatea de profil? Intreb si eu, ca ce zici tu nu are absolut nici o logica...

| Tiba_Alin_1992 explică (pentru GabiDumitrescu):

Nu imi distrug nici un rest al vietii ca profesor, daca nu mi-o conveni ceva nu ma opreste nimeni sa merg sa ma angajez la corporatie laughing Ideea e ca as vrea sa stau in satul asta ca sa pot avea grija de ai mei la batranete si in plus de asta e destul de frumos pe-aici... Pitoresc, stii ce zic? In plus, eu am intrebat o chestie, daca stii sa imi raspunzi bine, daca nu nu am nevoie sa vii sa imi tii morala despre ce ar fi trebuit sa fac cu viata mea. Multumesc

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Tiba_Alin_1992):

! Citeste pana la capat, iti raspund si mai pe felie la final! Am destui prieteni care s-au lasat de sportul asta, si nu e neaparat vorba de bani, ci de faptul ca ai 99% sanse sa ai colegi si sefi cu mult sub tine, si sa fii nevoit sa suporti imbecilitatea si incompetenta lor zi de zi. Sa stii ca jegurile alea iau bani degeaba si mai ales ca nenorocesc viitorul a generatii intregi de copii. Nu stiu altii cum numesc asta, dar eu o numesc complicitate. Admirabila treaba cu grija pentru ai tai, insa o gindire de-a dreptul catastrofala pentru persoana ta. Vezi si in natura cum sta treaba, pasarile isi iau zborul din cuib si isi fac cuibul lor, nu stau sa orbiteze in jurul celui parintesc o viata intreaga. Daca zici ca e misto zona, poti oricind sa te intorci in viitor acolo, eventual sa investesti in zona. Invatamint eventual sa faci la batrinete, ca hobby. Am un fost coleg din liceu care a plecat din sistem si face bani la greu, face ce ii place, si mai ales nu trebuie sa se inchine in fata unor jeguri incompetente cu conexiuni politice. Chiar discutam cu el despre asta, mi-a zis ca s-ar intoarce cu mare placere in sistem si efectiv nu il intereseaza absolut deloc banii, ci doar pentru satisfactia de a avea copii cu care sa lucreze si sa ii ajute sa isi valorifice potentialul (a fost prof de info, a terminat mate-info, acum face niste zeci de mii de EUR lunar, are investitii si afaceri de probabil 1-2-3 milioane, poate chiar de 10 ori pe-atit, nu ii tin evidenta in mod special). Si el vine dintr-o zona pitoreasca. Avea la un moment dat vreo cateva zeci de hectare achizitionate prin zona, nu stiu daca le-a convertit in crypto/alte investitii sau le pastreaza in continuare). Asta e diferenta intre a iti valorifica potentialul si a iti bate joc de el.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Legat de ceea ce poti preda, conteaza cel mai mult sa te titularizezi pe o materie anume. Ce ai vazut tu e TEORIA. In practica, ramin multe locuri libere, si cam tot ce se misca prin zona se repartizeaza de la inspectorat, eventual cu concursul directorilor din zona. Uite, caz practic in invatamintul primar - am o verisoara care nu e titulara, are experienta in invatamint, s-a dus sa dea titularizarea, a iesit de la examen ca era lemn, dupa aia s-a dus la inspectorat si a intrebat pe unde mai sunt posturi, a trimis-o de acolo in satul X, aia i-au zis ca nu mai au, dar sa se duca in satul Y, a mers acolo, a vb cu directorul, i-a zis ca au nevoie de oameni, s-a angajat acolo. Fara spagi, doar cu saru'mina si pentru ca e DEZASTRU la sate cu lipsa de oameni. Daca vrei sa intri in satul natal ca profesor din prima, ai face bine sa te pui bine de pe acum cu directorul de la scoala si sa te interesezi ce si cum ai putea face, eventual sa intrebi si la inspectorat din timp. Ceea ce vezi pe internet e teorie. Stii ca in Romania practica ne omoara. De exemplu zilele astea prin cluburi/concerte in aer liber, obligatoriul masca si distantare, practic... vezi congresul peneleilor. Hai, sante, liberte, fraternite!