| AlexVlc a întrebat:

Salut, TpU! Am o mare problemă. Nu am niciun talent, nicio pasiune, niciun hobby iar la şcoală nu am cele mai bune note. Nu sunt priceput nici la ştiințe exacte, dar nici la materii umane, de filologie. Nu ştiu ce meserie să mă fac când voi fi mare şi mă gândesc în mod obsesiv la treaba asta. Atât eu cât şi familia mea ne-am dori ca eu să termin o facultate, dar nu ştiu care, din moment ce nu am nicio pasiune. Nu vreau să ajung gunoier sau om de serviciu sau Dumnezeu ştie ce alte meserii jenante.

Răspuns Câştigător
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Sunt milioane, dar milioane de persoane care trăiesc cu meserii modeste. Dacă nu ai nici un interes, nu are rost să te chinui să faci facultate.

13 răspunsuri:
| Popa482 a răspuns:

Încercă diverse activități astfel încât să vezi ceea ce îți place : practică sporturi de iarnă, încearcă să înveți să cânți la un instrument, mergi la un curs de actorie, apuca-te de desenat sau pictat. Încerci mai multe variante și vei vedea ce îți place, eventual și combini pasiunile și totul va fi bine

| Zaygon a răspuns:

Gunoier sau om de serviciu ti se potriveste. Pardon, asistat social.

| AlexVlc explică (pentru Zaygon):

Cum o da Dumnezeu?

| danbnz a răspuns:

Meserii jenante? Munca nu e jenanta!
Depinde doar de tine ce vrei sa ajungi.
Daca nu esti in stare de nimic tot poti sa muncesti ca necalificat pe santier... ceea ce nu e jenant deloc!

| Zaygon a răspuns (pentru AlexVlc):

Sunt tot mai multi care fac facultate degeaba asa ca decat sa o faci mai bine stai acasa sau te angajezi undeva unde nu iti cere facultate.

| BogdanM275 a răspuns:

Șofer de tir, casier la supermarket sau muncitor în construcții.

Nu e neapărat necesar să termini o facultate.

| GicaGigekGica a răspuns:

1. Nu aştepta să-ţi găseşti pasiunea!
O percepție greșită des întâlnită pe care oamenii o au despre pasiuni este că fie au o pasiune pentru ceva, fie nu au deloc. Problema cu această credință este că limitează, ceea ce ne determină să percepem pasiunea ca ceva ce descoperim sau se întâmplă. Drept urmare, ai putea încerca multe activitati diferite în căutarea pasiunii.

2. Concentrează-te asupra lucrurilor de care îţi pasă, nu pe ceea ce ți se pare distractiv!
Unul dintre cele mai comune moduri prin care încercăm să ne urmărim pasiunea este practicarea acţiunilor care ne oferă cea mai mare bucurie sau care sunt cele mai distractive.

De exemplu eu ma pricep la foarte multe activitati (desen, electrica, mecanica etc) dar cel mai mult imi place pescuitul si porumbeii (columbofilia)

| gabicoo a răspuns:

Ești bun de: parlamentar, secretar de stat, ministru, etc.
Mergi rapid și înscrie-te în partid! Care din ele? Tu hotărăști!

| AlexVlc explică (pentru gabicoo):

Haha! Mersi că m-ai înveselit!

| Osneros a răspuns:

Jenant e sa te crezi superior celor care-si castiga singuri painea.

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns:

Am ajuns la concluzia ca talente nu exista, ci numai munca, cu care te obisnuiesti in timp.
Iar astea cu "nu imi place nu stiu ce" se datoreaza faptului ca nu petreci mult timp sa stai sa le intelegi.
De facultate, poti sa urmezi orice facultate de le lumea asta. Tot ce trebuie sa faci e sa petreci suficient de mult timp studiind domeniul pentru a intra acolo.

| anonimg a răspuns:

Mergi la facultate. Trebuie sa fie macar o singura materie la care poti spune ca o mai intelegi cat de cat. Si pe aceasta te axezi.
Serviciul presupune munca. De muncit tot o sa muncesti; dar una este sa muncesti pe bani putini, iar alta este sa muncesti pe bani mai multi avand si o meserie mai curata.

Iar daca chiar nu iti place o materie, atunci te gandesti la una care sa iti placa si pe care o vei putea practica avand mai tarziu un venit de pe urma ei; una pe care o poti si face.

| FreddieM a răspuns:

Jenante pentru cine?