| AlexDorinel a întrebat:

Salut TPU. Am un prieten care vrea sa mergem la mare vara asta sa facem bani, ca cica are el niste cunoscuti pe acolo si ne da 2000 lei pe luna.
Munca nu e grea(barman) din ce zice el ca a mai fost anul trecut.

Intrebarea mea este: Merita sa merg?
2000 lei e o suma mare sau mica?

14 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Daca iti place munca, du-te Dorinele. Dar mă indoiesc de asta, la cât bați câmpii pe aici.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Pai Dorinele nu erai tu expert in economie, salarii samd? Cum de ne intrebi pe noi?

Răspuns utilizator avertizat
| johnnny123 a răspuns (pentru suntserios):

E expert numai în finanțele altora, nu în finanțele proprii.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

La cat timp ai sa bati campii, mi-e greu sa cred ca ai rezista la munca.
Joburile in alimentatia publica sunt foarte solicitante.

| MadSlothy a răspuns:

Merita sa lucrezi. Asumați riscul sa vezi cum e și sa experimentezi happy dacă ai nevoie de bani sa vezi ce muncești cu drag.

| alina2k18 a răspuns:

Barman pe 2000 lei?
Poate in contractu de munca NET.
Ca barman la mare faci minim 3000 ron din tips 1iulie - 15 august.
Vezi ca muncesti de-ti sar capacelewinking alea 3luni de esti angajat.
Sunt beachboy de fac si aia 150 ron pe zi din tips in plin sezon.

Răspuns utilizator avertizat
| rigmarole14 a răspuns:

Uite, parca spuneai ca ai 16 ani sau asa ceva. E o suma decenta pentru Romania, daca nu ai sustinere din partea familiei. In fine, aici e discutia in care nu vreau sa intru dintre protectia pe care unele familii o dau copiilor lor si familia capitalista, aka americana.
Fii atent insa. Esti minor, asta are efecte in planul orelor de munca. Poti avea un contract de munca (cum ai spus tu pe durata determinata, incadrandu-se intr-o cauza pentru care poate fi incheiat) cu maximum 6 ore pe zi si 30 pe saptamana. De asemenea, ai si dreptul la o pauza de cel putin 30 de minute, mai ales daca mergi pe programul de 6 ore. Nu ai voie sa faci ore suplimentare, poti fi si tu amendat, nu doar angajatorul.

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| rigmarole14 a răspuns (pentru AlexDorinel):

Ma refer la faptul ca multe familii din SUA isi trateaza copiii de la un punct precum niste straini, punandu-i chiar sa plateasca chirie ca stau cu ei in casa. Si nu ma refer la cei de 30 si de ani care inca nu fac nimic, ci chiar de la 16 ani. Ca idee, chiar si legislativ statul obliga parintii sa sustina copiii pana la 26 de ani daca sunt isi continua educatia. In fine, ideea e ca in unii tineri (in special) copiaza chestia asta din SUA, fara a avea im vedere specificul societatii europene si in special al societatii noastre.

Răspuns utilizator avertizat
| rigmarole14 a răspuns (pentru AlexDorinel):

Eu nu asta am spus. Eu am spus ca e normal sa faci asta cat timp esti in continuarea educatiei. Ceea ce se intampla in SUA nu poate fi considerat ca un ajutor social sau un imbold social, precum e in Danemarca. Considerentele din SUA tin de acel capitalism salbatic, fara sa tina seama de natura omului. Cum am spus, este putin si periculos sa ai banii tai la varsta aia, mai ales ca baiat, fiind mult mai imatur decat fetele, deoarece exista riscul sa iesi de sub indrumarea parintilor spunand ca sunt banii tai si faci ce vrei cu ei, aka droguri, fumat, alcool, alte chestii specifice varstei. Totusi, spre deosebire de momentul cand am terminat liceul, bursele si alocatia sunt mai mari, deci nu vad neaparat necesitatea sa lucrezi.
Crede-ma, e timp pentru toate. Chiar inca din timpul facultatii (daca faci) nu o sa mai ai liniste si nu vei mai avea o viata atat de lipsita de griji.