| PandaaPanda a întrebat:

Salut TPU, îndrumati-ma! Urmează sa ma înscriu la cursuri de asistent de farmacie sau asistent medical generalist. Sunt nehotărâta. Am înțeles ca la terminarea cursurilor de amg trebuie sa plătești o suma frumușică sa te angajezi, mai ales la stat, știți ceva? Care vi se pare mai ușor și flexibil, mai ales ca lucrez 10 ore pe zi... Am nevoie de sfaturi și informații. Mulțumesc

2 răspunsuri:
| UNknown05 a răspuns:

Am un var care a intrat la Floreasca ca asistent pe chirurgie, nu a dat niciun leu sa intre. A fost organizat un concurs si cam atat. Poate la spitale astea mici sa mai ceară, dar nu prea cred tinand cont ca poti sa il înregistrezi si sa-l dai la DNA. Si eu m-am înscris la Fundeni anul asta si sa vad cum fac c in mare parte trebuie să lucrez si eu.

| Paulllllla a răspuns:

Buna! Nu sunt asistenta sau ceva,dar din ce mai stiu de la prietene,care lucreaza in sistemul medical,o sa ai nevoie de "taxa" maricica,sa poti intra pe un post,bine platit. Plus ca,nu stiu acum situatia ta,daca vei da la postliceala sau la medicina,dar fii sigura ca ai nevoie de bani,pentru ambele. Am o prietena ce face postliceala,pe acelasi domeniu,si exista acea taxa anuala,pe care o poti plati lunar,doar ca mie mi se pare cam mare, iar pe timpul pandemiei, desi nu a mai fost la cursuri, ca nu s-au tinut, a trebuit sa plateasca taxa. Ceva mai flexibil si usor, e impropriu zis.Trebuie sa te gandesti tu, foarte bine, ce ti-ar place sa faci, ce ai stii sa faci.Trebuie sa incerci, ca sa vezi la ce esti potrivita, la ce iti place. Succes!