|

Salut TPU!

Nu am Bacalaureatul si vreau sa fac cursuri de frizerie. Pe viitor, cand consider ca am destula experienta si sunt bazat pe ceea ce fac îmi pot deschide ceva

Dau funda!

3 Raportează Evaluează
3 răspunsuri:
| a răspuns:

Poți face orice fel de curs pe bani, dar caută cu atenție la ce firmă vei dori să faci cursul, ca nu cumva să fie o mare țeapă. Adică, chiar dacă vei primi o diplomă, nu s-a făcut nici o lecție, nici practică, nimic.
Iar, pentru o firmă, e bine la început, să cauți o firmă cu probleme financiare, dar cu personal calificat.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Salut.

Poti face un curs de frizerie la o agentie care ofera cursuri de calificare.

Cauti pe internet, folosind motorul de cautare Google Chrome (este si browser acesta), scrii cursuri de frizerie acreditate, dai enter si gasesti muuuuulte recomandari.

Apoi suni, vezi care este pretul, de cate ori pe saptamana trebuie sa mergi la cursuri.

De regula agentiile acestea ofera diploma/ certificat de calificare si NU te intreaba daca ai luata bacalaureatul sau nu. Doar platesti pentru curs.

AM cautat eu recent pe internet, am scris cursuri de frizerie si mi-a atras atentia website-ul https://www.ateliereleilbah.ro/cursuri/curs-frizerie-barbering-tunsoare-barbati/

Important este sa intrebi daca asigura o locatie unde sa poti face practica, sa inveti meseria cu adevarat.

O vecina de-a mea a facut cursul de coafura - frizerie la AJOFM (adica Agentia Judeteana a Fortei de Munca). In fiecare municipiu exista una. Aceasta agentie organizeaza cursuri de calificare pentru someri.

Cursurile sunt gratuite, dar, la finalul cursului trebuie sa te angajezi (indiferent unde, poti avea oricare tip de job - full time sau part time - chiar daca este intr-un domeniu total diferit, fata de cursul de recalificare oferit de AJOFM).

Daca nu reusesti sa te angajezi (indiferent ca vei fi PFA, angajat la stat sau la patron) dupa terminarea cursului, vei fi obligat sa platest contravaloarea cursului de recalificare.

Poti intreba la AJOFM daca ofera cursuri de (re)calificare profesionala pentru proaspat absolventi de liceu. Eu stiu ca exista un program national pentru asa ceva.

Sau poti cauta - daca ai rabdare si ai cine sa te informeze - exista cursuri de recalificare, facute prin fonduri europene, in care, pe langa ca sunt gratuite, iti ofera si ceva bani (chiar daca nu prea multi, pentru zilele in care te-ai prezentat la curs).

Vecina mea a absolvit un curs de coafura frizerie pentru someri prin AJOFM, zicea ca era apa de ploaie ceea ce a facut la partea practica....2011 - 2100 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Da

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează