|

Salut, TPU! Sunt aspirant student la psihologie, în clasa a 12 a și aș avea câteva întrebări despre domeniu. Cu masterul de psihologie clinică, consultanță psihologică și psihoterapie

1. la ce locuri de muncă mă pot astepta? Pot să mă angajez într-un spital sau clinică?

3. Am nevoie de formarea de psihoterapie completă pentru a deschide cabinet?

4. Dacă optez în schimb pe master în psihologie juridică unde mă pot angaja? Penitenciare, curți de justiție?

5. Pot urma formare de psihoterapie indiferent de master? Iar dacă am master în psihoterapie mai am nevoie de formare?

1 Raportează Evaluează
1 răspuns:
| a răspuns:

Cu master de psihologie clinica daca faci 1-2 ani de supervizare ( nu mai retin exact) poti sa faci un cabinet de psihologie clinica, NU AI VOIE sa faci psihoterapie, e un fel de UPU al psihologiei.

formarea in psihoterapie iti permite sa iti deschizi cabinet, exista feluri si feluri de formare, adleriana, tranzactionala, gestalt, etc etc etc, toate au o durata intre 1-2-3-4 ani, cea mai lunga e cea psihanalitica care dureaza 10 ani, uita-te pe siteurile asociatiilor de formare din Romania si o sa vezi mai multe detalii. cea mai buna varianta este formare si cabinet, impaci si capra si varza, in sensul ca daca chiar te pasioneaza psihologia acolo vei avea momente de descoperire excelente si vei avea si impliniri financiare, iti recomand o specializare si pe anxietate, lumea de azi e plina, daca te uiti pe TPU cate intrebari au fost puse de tineri plini de anxietate ai sa vezi.

psihologie juridica la stat sunt locuri limitate iar statul inca o face sub forma birocratica, in sensul ca faci 2-3 foi si le impingi in dreapta si in stanga, daca esti pasionat o sa ti se acreasca repede si o sa ai dezamagiri cu privire la domeniu.

poti urma formare de psihoterapie indiferent de master doar ca acesta sa fie pe domeniul de psihologie.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează